Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 19

Panevėžys liko be mero

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad Povilas Vadopolas pusantrų metų Panevėžį valdė neteisėtai.
Vakar P.Vadopolas teigė esantis mero kabinete tik todėl, kad nori sutvarkyti buvusią darbo vietą.
Vakar P.Vadopolas teigė esantis mero kabinete tik todėl, kad nori sutvarkyti buvusią darbo vietą. / LŽ nuotr.
Temos: 2 Meras Panevėžys

Panevėžys nebeturi ne tik į kyšininkavimo skandalus įklimpusių savivaldybės administracijos direktoriaus, vicemero, bet ir paties mero. Iš Aukštaitijos sostinės vadovo posto socialdemokratą P.Vadopolą išvertė neskundžiama ir galutinė LVAT nutartis. Ji skelbia, kad 2008 metų birželį dabartinis parlamentaras konservatorius Vitas Matuzas buvo neteisėtai atleistas iš Panevėžio mero pareigų. LVAT panaikino miesto tarybos sprendimą meru išrinkti P.Vadopolą.

Vakar LŽ kalbintas P.Vadopolas patvirtino nebesąs meras, o miesto vadovo kabinete esantis tik dėl noro buvusią darbo vietą palikti sutvarkytą. Socialdemokratas džiaugėsi tebesąs Panevėžio tarybos narys. „Gali būti, kad vis dar užimu vicemero postą. Mat, anot teismo, meru neteisėtai tapau todėl, kad prieš tai nebuvau atleistas iš vicemero pareigų“, – sakė jis.

P.Vadopolas Panevėžio vairą į savo rankas perėmė 2008–ųjų birželio 12–ąją. Tądien vykusiame neeiliniame miesto tarybos posėdyje opozicijoje buvę politikai įvykdė perversmą. Netrukus šie veiksmai buvo apskųsti Panevėžio apygardos administraciniam teismui. Tačiau šis buvo palankus vadinamiesiems perversmininkams. P.Vadopolas tada vylėsi mero poste išbūsiąs iki kadencijos pabaigos, tad LVAT nutartis jam buvo netikėta.

„Panevėžys be valdžios neliko. Pareigas eina du mero pavaduotojai, jie ir vadovauja miestui“, – tikino P.Vadopolas. Anot jo, artimiausiu metu bus šaukiamas miesto tarybos posėdis, kuriame bus renkamas naujasis meras.

Parlamentaras V.Matuzas vakar džiaugėsi, kad „teisybė nugalėjo“. Politikas teigė kol kas nežinąs LVAT nutarties pasekmių – ar tai reiškia, kad jis grąžinamas į mero postą, ar ne. V.Matuzas sakė norįs iš pradžių pasitarti su advokatu ir tik tada galės atsakyti, kurį mandatą – savivaldybės tarybos ar Seimo nario – renkasi.

V.Matuzas iš Panevėžio mero posto buvo nuverstas motyvuojant negebėjimu sutelkti tarybos narių bendram darbui. Tokių priekaištų yra susilaukęs ir P.Vadopolas. Be to, šiam valdant Panevėžį dėl įtarimų kyšininkavimu į areštinę pateko „tvarkiečiai“ mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas ir savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas. Įtarimai korupcija pateikti ne tik jiems, bet ir dar dviem tarybos nariams – „tvarkiečiui“ Tomui Taruliui ir konservatoriui Gintarui Byčiui.

Į teisėsaugininkų rankas buvo pakliuvęs ir Panevėžio savivaldybės administracijos Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Mykolas Buzys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius