Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 11 27

Panevėžys bandys reabilituotis po pernykščio Kalėdų eglės fiasko

Į Panevėžio laisvės aikštę jau atkeliavo Kalėdų eglė. Kol kas žaliaskarė dar nesulaukė papuošimų. Miesto vadovai žada, kad šiemet panevėžiečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis kur kas gražesniu šventiniu medžiu nei 2013-aisiais.
Kalėdų eglė Panevėžyje
Kalėdų eglė Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Praėjusiais metais Panevėžys visoje Lietuvoje tapo Kalėdų laikotarpio sensacija. Aukštaitijos sostinės vardas buvo eskaluojamas ne iš gerosios pusės, mat Laisvės aikštę turėjusi papuošti Kalėdų eglė buvo panaši į gerokai aplaužytą krūmą.

Tuomet miesto valdžia, sulaukusi gyventojų pasipiktinimo, įpareigojo darbus atlikusią bendrovę eglę patobulinti. Pridėjus keletą papildomų šakų ir paslėpus defektus, eglė tapo panaši į Kalėdų simbolį.

Šiemet miesto savivaldybės paskelbtą eglės puošimo viešųjų pirkimų konkursą vėl laimėjo ta pati bendrovė, tačiau teigiama, kad ant to paties grėblio užlipta nebus. Kol kas neaišku, kaip dizaineriai sumanė papuošti žaliaskarę, tačiau pats medis šiemet gerokai gražesnis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kalėdų eglė Panevėžyje 2013-aisiais (kairėje) ir šiemet
Tomo Markelevičiaus fotomontažas/Kalėdų eglė Panevėžyje 2013-aisiais (kairėje) ir šiemet

Pusiau sidabrinė, 24 metus augusi eglė į Laisvės aikštę atkeliavo ne iš miško. Ją miestui padovanojo Rožyno gyvenamajame rajone gyvenanti Irena Čepurnienė. Šių metų Kalėdų simbolį miesto gyventojai jau spėjo įvertinti.

„Šiemet eglė tikrai gražesnė. Įdomu, kaip ji atrodys, kai ją papuoš. Tikiuosi, kad eglė papuošta bus skoningai, nes kažkuriais metais net ir graži eglė buvo labai jau keistai papuošta“, – sakė prie Panevėžio eglės sutikta pensininkė.

Miesto puošybai Kalėdų laikotarpiu miesto savivaldybė skyrė beveik 65 tūkstančius litų. Už šiuos pinigus bus papuošta ne tik eglė, bet ir Laisvės aikštė, jos prieigos ir kitos miesto vietos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kalėdų eglė Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kalėdų eglė Panevėžyje

Oficiali Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija Panevėžyje vyks gruodžio 5-ą dieną, penktadienį, 18 val. Šventiniu laikotarpiu mieste vyks ir daugiau renginių.

Gruodžio 6 d. nuo 10 iki 14 val. Laisvės aikštėje prie centrinės turgavietės – akcija „Maltiečių sriuba“. Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai dalins sriubą ir kvies praeivius simboline auka paremti labiausiai vargstančius visuomenės narius.

Gruodžio 1- 15 d. Laisvės aikštėje prieš „Galeriją XX“ – socialinė akcija „Suomiška žuvis medyje“. „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos mokiniai, minėdami Pasaulinę medžių puošimo dieną, dekoruos medžius rankų darbo žuvimis. Panevėžiečiai bus supažindinami su žuvininkystės pramone Suomijoje.

Gruodžio 17 d. nuo 16 iki 20 val. Laisvės aikštėje prie Kalėdų eglės – labdaros projektas „Kalėdų karavanas“. Projekto tikslas – paremti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto globojamas mokyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius