Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Panevėžys spaudos veidrodyje: Bažnyčių modernėjimo metas

Ketvirtadienį Panevėžio spauda rašo apie naktinius autobusų maršrutus bei vieną iš miesto bažnyčių, kurios klausyklos išpuoštos garsių menininkų kūriniais.
Kryžius
Kryžius / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

„Sekundė“ rašo, kad šiemet Panevėžio bažnyčiose atlikta nemažai remonto darbų ir kai kurios jų, pritaikius tam tikrus sprendimus, tapo savotiškomis pionierėmis. Besimeldžiantieji Švč. Trejybės bažnyčioje džiaugiasi atnaujintomis klausyklomis. Jų duryse įmontuotos dviejų žymių dailininkų paveikslų kopijos – Rembranto „Sūnaus palaidūno sugrįžimas“ ir Bartolomės Muriljo „Sūnaus palaidūno sugrįžimas“.

Rusai atsiuntė nemokamai, o amerikiečiams teko mokėti, tačiau kaina pasirodė priimtina – apie 70 JAV dolerių

Olandų tapytojo paveikslo kopiją bažnyčios rektorius Simas Maksvytis sako gavęs iš Sankt Peterburgo Ermitažo, o ispanų menininko – iš Vašingtono nacionalinio meno galerijos. Gauti aukštos rezoliucijos failus nebuvo taip paprasta. Be to, reikėjo nurodyti, kokiems tikslams bus naudojamos kopijos. Rusai atsiuntė nemokamai, o amerikiečiams teko mokėti, tačiau kaina pasirodė priimtina – apie 70 JAV dolerių, rašo „Sekundė“.

Rektorius „Sekundei“ teigė, kad mintis keisti klausyklas kilo pavasarį. Iš pradžių norėta tiesiog užrašyti „klausykla“, tačiau būtų atrodę kaip banko kabina, Tad ieškota kito sprendimo. Šios bažnyčios klausyklos skiriasi nuo įprastinių. Jos uždaros – įėjusiojo niekas nemato, tad gali laisvai bendrauti su kunigu.

„Paninfo“ rašo, kad Savivaldybės mero pavaduotojo Maurikijaus Grėbliūno vadovaujama keleivinio transporto organizavimo komisija nusprendė įpareigoti savivaldybės įmonę „Panevėžio autobusų parkas“nuo lapkričio 12 dienos paleisti naują „1 naktinį“ autobusų maršrutą.

Į Savivaldybę kreipėsi J. Janonio gatvėje įsikūrusi UAB „PKC Group Lithuania“, kurioje dirba 900 žmonių ir planuojama įdarbinti dar 500 gyventojų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešojo transporto stotelė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Viešojo transporto stotelė

„Didžioji dalis darbuotojų į darbą keliauja autobusu. Kadangi įmonė dirba trim pamainomis, iš kurių viena prasideda ir baigiasi tamsiuoju paros metu, dėl pasikeitusių ar atšauktų maršrutų daugeliui tai tampa iššūkiu. Kadangi įmonei labai svarbu, kad darbuotojai darbą ir namus pasiektų saugiai, laiku ir lengvai, prašome pakoreguoti eismo maršrutus“, – teigiama bendrovės rašte.

Nuo lapkričio 12 dienos pradeda važinėti „1 naktinis“ maršrutas: 23.15 val. galinė stotelė „Lietkabelis“ – J. Janonio g. – Nemuno g. – Klaipėdos g. – Savitiškio g. – Kniaudiškių g. – Projektuotojų g. – Molainių g. – Nemuno g. – Ramygalos g. – Beržų g. – Velžio kelias. Jei jis pasiteisins ir nebus nuostolingas, gali atsirasti ir „2 naktinis“ maršrutas pro centrinę miesto dalį iki Dembavos, skelbia „Paninfo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius