-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 27

Panevėžys spaudos veidrodyje: miesto valdžia apsirūpino sotesniu kąsniu

„Panskliautas.lt“ rašo, kad nueinanti Panevėžio miesto valdžia save pamalonino išeitinėmis pašalpomis, dirbti liekančiam nemažam savo pavaldinių būriui parūpino didesnius atlyginimus, tačiau pamiršo apie žadėtus pinigus dengtai ledo arenai.
Panevėžio miesto savivaldybė
Panevėžio miesto savivaldybė / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Biudžetas deficitinis

Neeiliniame Panevėžio tarybos posėdyje buvo patvirtintas deficitinis šių metų miesto savivaldybės biudžetas. Prognozuojama surinkti 65,1 mln. eurų pajamų, išlaidas sudaro 66 mln. eurų. Biudžeto deficitas – 923 tūkst. eurų.

Svarstant biudžetą daugiausia ginčų kilo dėl savivaldybės administracijos vadovų sprendimo esą už gerą darbą kai kuriems pavaldiniams padidinti atlyginimus. Biudžete tam numatyta 28 tūkst. eurų, rašo „Panskliautas.lt“.

Administracijos direktorės Kristinos Nakutytės vadovaujama komisija kategorijas arba kvalifikacines klases pakėlė 37 darbuotojams, nors kai kurie iš jų neišdirbo nė metų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė

Nuo kovo didesnes algas (nuo 15 iki 50 proc.) gaus Buhalterinės apskaitos, Civilinės metrikacijos, Ekonomikos ir turto valdymo, Finansų ir biudžeto, Informacinės visuomenės plėtros, Investicijų, Kultūros ir meno, Miesto ūkio, Personalo, Ryšių su visuomene, Sveikatos, Švietimo, Teisės, Užsienio ryšių bei Vaiko teisių apsaugos skyrių vedėjai.

Storesne pinigine galės džiaugtis ir nė metų Personalo skyriuje nedirbančios specialistės Rasa Ignatavičienė bei Jurga Silantjeva, vardija „Panskliautas.lt“.

Išeitines kompensacijas gaus kadenciją baigiantys meras Vitalijus Satkevičius, vicemerai Regina Eitmonė ir Maurikijus Grėbliūnas, administracijos direktorė K.Nakutytė, jos pavaduotojai Janina Gaidžiūnaitė ir Žydrūnas Kvedaras bei penki tarybos sekretoriato darbuotojai. Jiems bus išmokėta apie 50 tūkst. eurų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vitalijus Satkevičius

Nejaudina – Petrui ar Jonui

Skaidrumo pasigedęs socialdemokratas Povilas Vadopolas teigė tik praėjusią savaitę sužinojęs apie paslapčia surengtą darbuotojų atestaciją.

„Iš administracijos direktorės ir jos pavaduotojų negavau atsakymo, kai pabandžiau sužinoti, kam bus padidinti atlyginimai. Tik buvau varinėjamas iš vieno kabineto į kitą“, – piktinosi P.Vadopolas.

Biudžetą pristačiusi Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkė konservatorė Marija Danutė Kažukauskienė teigė, kad valstybės tarnybos darbuotojų kategorijos ir kvalifikacinės klasės turi būti peržiūrimos, nes to reikalauja įstatymai, rašo „Panskliautas.lt“.

Žinojau, kad toks vertinimas bus ir kad jam numatyta 28 tūkst. eurų, tačiau manęs nejaudina, kam jie bus skiriami – Petrui ar Jonui.

„Sutinku, kad trūksta skaidrumo. Apie darbuotojų kategorijų pakėlimą sužinojau tik atėjusi į tarybos posėdį. Žinojau, kad toks vertinimas bus ir kad jam numatyta 28 tūkst. eurų, tačiau manęs nejaudina, kam jie bus skiriami – Petrui ar Jonui“, – sakė M.D.Kažukauskienė.

Administracijos direktorės K.Nakutytės nuomone, gerai dirbančiam specialistui pakelti atlyginimą nuo 550 iki 620 eurų nėra daug.

Tarybos narys Viktoras Trofimovas išsiaiškino, kad miestą valdant V.Satkevičiui, o Ekonomikos ir finansų komitetui vadovaujant M.D.Kažukauskienei darbo užmokesčiui numatytų pinigų burbulas biudžete išsipūtė iki 60 proc., palyginti su 50 proc. ankstesnėmis kadencijomis, skelbia „Panksliautas.lt“.

Reikalauja sutarties

Biudžete nenumatyta lėšų dengtai Panevėžio ledo arenai, nors prieš mėnesį miesto taryba nusprendė skirti jai 100 tūkst. eurų.

Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) buvo pateikusi raštišką pažadą į aikštelę investuoti dukart didesnę sumą pinigų, tačiau šis raštas valdininkams pasirodė nieko vertas, rašo „Panskliautas.lt“

„Žmonės, siūlę Panevėžiui ledo aikštelę, eilinį kartą buvo apgauti“, – stebėjosi liberalsąjūdininkas Gintaras Šileikis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Artūras Blažinskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Artūras Blažinskas

M.D.Kažukauskienė teigė, kad NLRL raštas nėra dokumentas pinigams gauti. Pirmiausia su lyga turi būti sudaryta sutartis ir tik tada savivaldybė savo biudžete numatys lėšų ledo aikštelei.

Į tarybos posėdį atvykęs Panevėžio ledo ritulio klubo „Olimpas“ vadovas Artūras Blažinskas nuogąstavo, kad po tokio miesto politikų sprendimo NLRL vadovai gali persigalvoti ir 200 tūkst. eurų skirti ledo areną įsirengti ketinančiam Visaginui, rašo „Panskliautas.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius