Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31

Panevėžys spaudos veidrodyje: Miesto „valstiečių“ gretose – greitas perversmas

Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“ rašo, kad dar šią savaitę veikiausiai bus išformuotas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Panevėžio skyrius, kuris vietos tarybos rinkimuose gavo keturis mandatus. Iš partijos bus pašalinti įvairius valdžios postus užėmusi skyriaus pirmininkė Gema Umbrasienė bei prieš rinkimus prie kompanijos prisišliejęs iš „paksininkų“ stovyklos pašalintas Mantas Leliukas.
Gema Umbrasienė
Gema Umbrasienė / Nuotr. iš asm. archyvo

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis naujienų portalui JP patvirtino, kad ketvirtadienį šaukiamas sąjungos tarybos posėdis, kuriame bus svarstomas klausimas dėl Panevėžio miesto skyriaus veiklos sustabdymo.

Anot jo, skyrius bus išformuotas ir vėl sudaromas iš naujo, nes prieš rinkimus su M.Leliuku į partiją atėjo ir tokių žmonių, kurie net nežino, į kokį politinį junginį įstojo. Taip, anot partijos pirmininko, bus mėginama apsivalyti.

Net neabejoju, kad Gema Umbrasienė ir Mantas Leliukas bus pašalinti iš partijos. 

„Net neabejoju, kad Gema Umbrasienė ir Mantas Leliukas bus pašalinti iš partijos. Priešingu atveju, aš pats atsisakysiu partijos pirmininko posto. Taip, Panevėžyje iškovota daugiau mandatų, tačiau gėda prieš panevėžiečius elgtis amoraliai“, – JP aiškino R.Karbauskis.

R.Karbauskio žodžiais, jei G.Umbrasienė susitapatino su reputaciją praradusiu M.Leliuku, jį protegavo ir dar ėmėsi ginti, ji taip pat neverta būti partijos gretose.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Karbauskis

Anot jo, partijos vadovybė kitiems dviem į tarybą išrinktiems kandidatams – Juozui Bečeliui ir Tomui Josui – jokių pretenzijų neturi ir ragina juos prisidėti prie judėjimo „Kartu“ formuojamos valdančiosios daugumos, rašo „Jūsų Panevėžys“.

Pasiteiravus apie M.Leliuko biografijos dėmes, R.Karbauskis pasiūlė paskambinti Seimo nariui, judėjimo „Kartu“ idėjiniam lyderiui Povilui Urbšiui.

Jei žmogus nusikaltėlių pasaulyje turi pravardę, turi tam tikras sąsajas su jais, mums abejonių nebekyla.

„Mes patys informacijos neieškojome, ji mums buvo pateikta. Jei žmogus nusikaltėlių pasaulyje turi pravardę, turi tam tikras sąsajas su jais, mums abejonių nebekyla“, – JP sakė R.Karbauskis.

Nei G.Umbrasienė, nei M.Leliukas telefonu „Jūsų Panevėžys“ žurnalistams neatsiliepė.

Neoficialiais duomenimis, šie „valstiečiai“ teigia, jog partijos pirmininkas R.Karbauskis sukilo, nes nei G.Umbrasienė, nei M.Leliukas nesutiko derėtis dėl valdančiosios koalicijos su judėjimu „Kartu“.

Pats Seimo narys ir judėjimo „Kartu“ idėjinis vadas P.Urbšys JP tikino, kad su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku R.Karbauskiu nebuvęs susitikęs, o tik padėjęs Panevėžio „valstiečiams“ surinkti su M.Leliuku susijusią informaciją, rašo „Jūsų Panevėžys“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Povilas Urbšys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Povilas Urbšys

„Akivaizdžiai matyti M.Leliuko sąsajos su buvusia aviacijos remonto gamykla, esančia J.Biliūno g. 12, kur turėtų „ateiti“ Europos Sąjungos pinigai. Pats M.Leliukas turėtų paaiškinti, už kokias lėšas ten įsigijo turtą ir iš kur tiek pinigų galėjo turėti tėvai“, – JP komentavo buvęs STT Panevėžio vadovas.

P.Urbšys atkreipė dėmesį, kad Skaistakalnio parko teritorijoje kone 30 proc. akcijų turėjo gerai nusikalstamame pasaulyje žinomas Saulius Bironas, pravarde Siūlas.

Jei tokiais saitais yra susijęs į partijos lyderius įsiveržęs M.Leliukas, G.Umbrasienė irgi nebus laisva priimdama sprendimus.

„Jei tokiais saitais yra susijęs į partijos lyderius įsiveržęs M.Leliukas, G.Umbrasienė irgi nebus laisva priimdama sprendimus. Jei ji nori, gali burti opoziciją, jei nesuinteresuotas prie valdančiosios daugumos prisidėti Vitalijus Satkevičius, jei kitą matymą turi Zita Kukuraitienė bei Gintaras Šileikis, tegul jie elgiasi kaip tinkami, bet valdančioji dauguma bus suformuota ir jokios destrukcijos nebus“, – konstatavo P.Urbšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius