Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 07

Panevėžys spaudos veidrodyje: rudeniui besipriešinanti Laisvės aikštė ir brangstanti šiluma

Panevėžio spaudoje antradienį vyrauja įvairios nuotaikos. Kaip ir prieš kiekvieną šildymo sezoną būgštaujama dėl šildymo kainų, tačiau rudeniui įsibėgėti neleidžia miesto darželinukai, Laisvės aikštę papuošę gamtos spalvomis.
Panevėžio miesto šventė
Panevėžio miesto šventė / Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Dienraštis „Sekundė“ antradienį rašo, kad pigesnės šilumos panevėžiečiai gali sulaukti dar negreit arba iš viso nesulaukti. „Sekundė“ rašo, kad aukščiausi šalies vadovai, dosniai žarstę pažadus, kad šiemet sąskaitos už šildymą daugiabučių gyventojams bus gerokai mažesnės, užsimojo naikinti šildymo PVM lengvatą.

Panevėžio šilumininkų skaičiavimais, panaikinus šildymo lengvatą, nuo Naujųjų metų šiluma ir karštas vanduo panevėžiečiams brangtų apie 11 procentų.

„Neva lengvata nėra socialiai teisinga: iš valstybės biudžeto remiami ir turtuoliai, o namus besišildantieji individualiai jokios lengvatos negauna. Ir nors atkakliai teigiama, kad lengvatos panaikinimas neturės įtakos galutinei šildymo kainai ir ji bus gerokai mažesnė nei ankstesniais metais, tokie užmojai optimizmu nedvelkia. Panevėžio šilumininkų skaičiavimais, panaikinus šildymo lengvatą, nuo Naujųjų metų šiluma ir karštas vanduo panevėžiečiams brangtų apie 11 procentų“, – rašo „Sekundė“.

Žvelgiant į pastarųjų dienų orų prognozę panašu, kad šildymo sezonas ateis jau netrukus. Nors ruduo vis smarkiau įsibėgėja, tačiau su rudenine nuotaika nesitaiksto miesto darželinukai. Naujienų portalas „Paninfo“ rašo, kad daželinukai miesto širdį nuspalvino įvairiausiomis spalvomis ir nesiruošia pasiduoti rudeniui.

„Panevėžio lopšelio-darželio „Puriena“ bendruomenė tęsia gražią tradiciją – Laisvės aikštėje organizavo kūrybinių darbų plenerą po atviru dangumi „Gamtos spalvos“. Šių metų potemė – gražiausios pasaulio pasakos. Plenere dalyvavę Panevėžio bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai, miesto Naujamiesčio ikimokyklinių įstaigų bendruomenės sudėliojo 19 floristinių kilimų. Jiems kurti naudotos daržovės, vaisiai, uogos, gilės, kaštonai, lapai. Taip originaliai įvairiomis gėrybėmis atgijo populiariausios pasakos ir personažai: varlė karalienė, vištytė ir gaidelis, Rudnosiukų šeimyna“, – rašo „Paninfo“.

Miesto dienraštis „Sekundė“ taip pat informuoja, kad mažoms klinikoms gresia uždarymas. Dienraštis skelbia, kad gyventojai, pasirinkę šeimos gydytojus, dirbančius įstaigose, turinčiose mažiau kaip 900 pacientų, kitais metais gali būti priversti ieškotis naujo daktaro, o jų šeimos gydytojai – naujos darbovietės.

„Nesuprantu, kodėl norima diskriminuoti mažas gydymo įstaigas. Mes, kaip ir visos kitos, turime licencijas veiklai. Vadinasi, atitinkame visus reikalavimus“, – stebėjosi jau 11 metų privačia šeimos gydytojos praktika besiverčianti Violeta Talaikienė.

Tuo metu naujienų portalas „Aina“ kartu su miesto savivaldybe ėmėsi spręsti klausimą dėl parkavimo automatų mieste. „Aina“ pašnekovė Ina Urbonavičienė, atstovaujanti miesto savivaldybei, pareiškė, kad už automobilių parkavimą mokėti vengiantys gyventojai savo transporto priemonėmis užkiša daugiabučių kiemus.

Savivaldybė jau sulaukė pirmųjų prašymų apmokestinti daugiabučių kiemus.

„Centrinėje miesto dalyje pastatyti automobilių stovėjimo automatai sukėlė rūpesčių šios teritorijos gyventojams. Vengdami mokėti kad ir 1 Lt už valandą vairuotojai savo transporto priemones palieka neapmokestinamuose daugiabučių kiemuose. Taip atimdami galimybę pasistatyti automobilius čia gyvenantiesiems. Savivaldybė jau sulaukė pirmųjų prašymų apmokestinti daugiabučių kiemus. Dėl šios problemos į mus jau kreipėsi Laisvės a. 24, Klaipėdos g. 6 ir 8 namų bendrijos. Tačiau mes norime į visa tai pažiūrėti plačiau ir sulaukti daugiau nuomonių“, – sako Miesto ūkio skyriaus vyr. specialistė Ina Urbonavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius