Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Papildomo dėmesio Pietryčių Lietuvai neužtenka

Praėjusiais metais Vyriausybė priėmė sprendimą, kuriuo pavedė ministerijoms įgyvendinti ar finansuoti papildomas priemones, kurios padėtų skatinti Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių ir Trakų rajonų bei Visagino savivaldybių socialinę, ekonominę ir kultūrinę plėtrą, tačiau įgyvendinama programa patinka ne visiems, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Dvikalbės lentelės Šalčininkuose
Šalčininkuose

Kai kurių susijusių savivaldybių atstovai tvirtina, kad nors dėmesio Pietryčių Lietuvai padaugėjo, priimami sprendimai kol kas nėra pakankami deklaruotoms problemoms įveikti. Daug priekaištų Vyriausybei turi ir prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė, pasak kurio, programa yra formali ir jos poveikis neduoda apčiuopiamų rezultatų.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, įvairioms priemonėms pagal Vilniaus ir Utenos regionų integruotas teritorijų vystymo programas iki 2020 metų numatyta skirti 67,5 mln. eurų, į šią sumą neįtraukiami konkursiniai projektai, kurių finansavimas priklausys nuo įmonių, nevyriausybinių organizacijų aktyvumo dalyvaujant konkursuose. Taip pat per vietines užimtumo iniciatyvas regione įgyvendinta 11 projektų, sukurtos 57 naujos darbo vietos, vykdomi kiti projektai, o finansavimas apie 10 proc. viršija vidutinį šalyje, skaičiuojant vienam gyventojui.

Tuo tarpu regionų valdžios atstovai teigia, kad reali nauda kol kas nėra tokia, kokia buvo deklaruojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius