Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 20

Paplūdimiai laukia pirmųjų vasarotojų

Pastarosiomis savaitėmis Klaipėdos paplūdimiuose verda darbas: rengiamasi artėjančiam vasaros sezonui ir poilsiautojų antplūdžiui. Paprastai vasaros sezonas skelbiamas birželio 1-ąją, bet šiemet Smiltynėje jau įrengtos kelios persirengimo kabinos patiems nekantriausiems saulės vonių ir maudynių jūroje išsiilgusiems lankytojams.
Pastaruoju metu darbininkai paplūdimiuose turi daug darbo montuodami ženklus, ruošdami paplūdimio inventorių.
Pastaruoju metu darbininkai paplūdimiuose turi daug darbo. / 15min.lt nuotr.

Šiemet ypač daug pajėgų skiriama atnaujinti mediniams paplūdimių takeliams. Smiltynėje jie nusidėvėjo ir buvo apgadinti gamtos stichijų, o Melnragėje bei Giruliuose – nuniokoti vandalų. Smiltynėje bus atnaujinta daugiau nei 600 kv. metrų takų dangos – kur kas daugiau nei pernai, kai  buvo suremontuota 358 kv. metrai takų ploto. Kitapus marių esančio paplūdimio dviračių bei pėsčiųjų takai – irgi susidėvėję, asfalto dangą iškilnojo besiveržiančios medžių šakos. Miesto paplūdimiuose bus atnaujinta 722 kv. metrai takų, pernai buvo suremontuota beveik penkis kartus mažiau. Nemaža jų dalis jau atnaujinta, tačiau visiškai sutvarkyti takelius pavyks iki birželio mėnesio pabaigos.

Pavojus tualetuose

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, daug kur reikės iš naujo įrengti laiptus, kuriuos, ypač Smiltynėje, nuplovė vanduo. Besiruošiant sezonui jau nudažytas ir suremontuotas paplūdimio inventorius: persirengimo kabinos, suoliukai ir šiukšliadėžės, Giruliuose išasfaltuotos automobilių stovėjimo aikštelės ir takai.

Smiltynėje iki sezono pradžios bus įrengta 40 persirengimo kabinų, 80 šiukšliadėžių, bus pažymėtos trys papildomos vietos rūkymui, keturios vietos, draudžiančios rūkyti. Šiame paplūdimyje jau įrengti keturi persirengimo kabinų komplektai tiems, kurie jau skuba į kopas gaudyti saulės spindulių.

200 tūkst. – apytikriai tiek Melnragės, Girulių ir Smiltynės paplūdimiuose ir jų prieigose iki šiol atlikta paruošiamųjų darbų, įskaičiuojant dažymą, tualetų tvarkymą, takų remontą ir asfaltavimą.

Specialistės teigimu, miesto paplūdimiuose bus įrengtos 72 persirengimo kabinos su suolais ir šiukšliadėžėmis, atsiras ir viena nauja kabina, pritaikyta neįgaliesiems, bus sumontuota 10 naujų ženklų, draudžiančių rūkyti, atnaujinti aktyvaus ir poilsio zonų riboženkliai, kurie yra suniokoti vandalų. Blogiausia padėtis, anot I.Šakalienės, yra su viešaisiais tualetais. „Melnragėje yra pavogtos beveik visos tualetų durys, kurias reikės įstatyti. II Melnragėje išardyta tualeto siena, Giruliuose vienas tualetas – avarinės būklės: įlūžęs stogas, iškritusi siena“, – vardijo valdininkė. Tokios kokybės tualetus dezinfekuoti ar kitaip prižiūrėti tinkamai – neįmanoma, tad kyla grėsmė jais besinaudojančių gyventojų sveikatai ir saugumui. Sprendimo šiai bėdai įveikti valdininkė sakė neturinti, kadangi atskirai tualetų remontui biudžeto programoje lėšų nebuvo numatyta.

Gelbėtojai laukia starto

Artėjant vasarai nesnaudė ir Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba. Tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, jog per žiemą nupirkta nauja apranga gelbėtojams, atnaujintas gelbėjimo inventorius, paruošta vandens ir smėlio technika. Neseniai suremontuoti gelbėtojų postai paplūdimiuose.

Pasak A.Siakki, jau atrinktas ir būrys paplūdimio sargų-gelbėtojų. „Pirmoji gelbėtojų atranka vyko gegužės 9 dieną. Dalyvavo 60 jaunuolių, iš kurių ją įveikė 40. Pusę iš jų sudaro senbuviai, dauguma – plaukikai. Jiems jau vyko ir pirmieji kursai, o treniruotės buvo organizuojamos „Dinamo“ baseine“, – sakė ilgametis gelbėtojas. Jo teigimu, vasaros sezono metu vyks ir daugiau mokymų, tačiau natūraliomis sąlygomis jūroje. „Baseinas – tai ne jūra. Kai bus tinkamas bangavimas ir oras, vyks mokymai“, – kalbėjo A.Siakki.

Nesiskundžia gelbėtojai ir dėl finansavimo, esą kol kas pakanka viskam, pakilo atlyginimai: šį sezoną gelbėtojas uždirbs 1073 litus „ant popieriaus“, į rankas gaunama alga išaugo 50 litų. Kaip ir pernai, darbas bus pamainomis – gelbėtojai dvi dienas dirbs nuo 9 ryto iki 21 val., dvi ilsėsis.  A.Siakki vylėsi, jog ši vasara Klaipėdos paplūdimiuose bus tokia kaip ir pernai, kai buvo išvengta žmonių aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius