Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Parama Japonijai sėjo nesutarimų

Klaipėdos miesto savivaldybė ketvirtadienį apsisprendė paremti nuo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusį Kudži miestą, su kuriuo bičiuliaujasi jau du dešimtmečius.
Klaipėdos miesto tarybos nariai posėdį ketvirtadienį pradėjo tylos minute.
Klaipėdos miesto tarybos nariai posėdį ketvirtadienį pradėjo tylos minute. / E.Petkutės nuotr.

Tarybos nariai, susirinkę į priešpaskutinį savo kandencijos posėdį, darbą pradėjo tylos minute ir apsisprendė pritarti paremti sugriautą Kudži miestą 50 tūkst. Lt parama. Kartu kviečiami visi klaipėdiečiai ir įmones prisidėti prie kvietimo paremti sugriautą miestą.

Į Klaipėdos merą kreipėsi Kudži miesto vadovas Tsukasa Yumuki, pasakodamas apie suniokotą miestą. Iš Kudži buvo evakuoti 2916 žmonės. Dalis jų neteko savo namų ir jiems teks glaustis evakuacijos centruose. 3 žmonės per nelaimę žuvo, 2 yra pradingę.

Dalis gyventojų vis dar neturi elektros, vandens. „Mes sunkiai dirbame dieną naktį, ieškome dingusiųjų, šaliname griuvėsius, atstatome vandentiekio ir elektros tinklus“, – teigė Kudži meras T.Yumaki. 

Kudži mieste gyvena 40 tūkst. žmonių, jis įsikūręs šiaurinėje šalies dalyje, prie Ramiojo vandenyno krantų. Per šalį sukrėtusią gamtos stichiją miestas pateko į labiausiai nusiaubtą zoną.

Klaipėda su Kudži draugauti pradėjo 1989-aisiais. Japonijos miestas ne kartą rėmė Klaipėdą – siuntė įvairią pagalbą ligoninėms. 1995 metais Hagoje vykusiame Pasauliniame susigiminiavusių miestų kongrese Klaipėdos ir Kudži bendradarbiavimas  buvo pripažintas vienu įdomiausių pasaulyje. 

Parama Kudži bus skiriama iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo. Tačiau toks siūlymas sulaukė ir prieštaravimų. Anot Vyriausybės atstovės Kristinos Vintilaitės, pasirinkta paramos forma – prieštaraujanti net trims įstatymams. Todėl posėdyje klausimas buvo atidėtas. Tačiau vėliau sprendimo projektas buvo patobulintas, kad atitiktų teisines normas.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra atidariusi specialią banko sąskaitą, į kurią galima pervesti pinigų ir taip paremti nukentėjusius Kudži miesto gyventojus.

Uostamiesčio įmonės, įstaigos, organizacijos ir pavieniai asmenys, galintys ir norintys padėti ilgamečiam Klaipėdos miestui partneriui, aukoti gali pervesdami pinigų į AB DnB NORD BANKO sąskaitą LT 92 4010 0423 0114 4761. 

Gavėjas – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, juridinio asmens kodas – 188710823.

Aukoti galima iki kovo 31 dienos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius