-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 20

Paramą maistu gaunantys gyventojai pasigedo cukraus – juk uogų sezonas

Europos Sąjungos paramą maisto produktais gaunantys panevėžiečiai piktinasi – jų davinyje tik miltai, kruopos ir ryžiai, nėra nei mėsos konservų, nei aliejaus, nei cukraus. Kaip tvirtina TV3 „Žinios“, būtent cukraus labiausiai ir pasigenda paramą atsiimančios šeimininkės, juk šiuo metu pats uogų sezono įkarštis.
Nuo šiol labdaros fondas „Maisto bankas“ paramai skirtus maisto produktus sandėliuos erdvesnėse patalpose.
Nepasiturintiems dalinami maisto produktai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Maisto produktų paketų dalinimo vietoje – „Maisto banko“ sandėlio – žmonių gausu: jie laukia nuo ankstyvo ryto, nepaisydami lietaus. Ir kaip patys tvirtina, ne iš gero gyvenimo. Gyventojai čia gauna negendančių maisto produktų. Atėję atsiimti paketų varganai gyvenantys žmonės kalbėjo, kad įvedus eurą pasidarė gyventi dar sunkiau.

Maisto paketai dalinami penkis kartus per metus. Cukrus, aliejus, mėsos konservai žmones džiugina labiausiai, tačiau šįkart bent jau panevėžiečiai kaip tik tokių produktų negavo.

„Prieš tai dalinant ties produktai buvo, bet nebuvo miltų ir kruopų, bet per šituos du dalinimus žmonės gauna kaip tik šitų produktų daugiau“, – tvirtino Asta Čeponienė, „Maisto banko“ Panevėžio regiono vadovė.

Vien Panevėžio mieste ir rajone ES paramą maistu pretenduoja gauti 10 tūkst. gyventojų, visoje Lietuvoje – apie 250 tūkst. Maisto paketai dalinami toms šeimoms, kurių vienam nariui per mėnesį tenka vos 152 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius