Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 07

Parduotuvės „karpo“ darbo laiką

Dėl sunkmečio ir sumažėjusių pirkėjų srautų uostamiestyje parduotuvės trumpina darbo laiką.
Dalis didžiųjų uostamiesčio parduotuvių jau sutrumpino ar ketina trumpinti darbo valandas.
Dalis didžiųjų uostamiesčio parduotuvių jau sutrumpino ar ketina trumpinti darbo valandas. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Prekybos centras „Banginis“ darbo valandas sutrumpino jau nuo kovo vidurio. „Matėme, kad po 21 valandos ateina nedaug klientų – daugiausiai į „Maximą“ ir piceriją. Todėl šiuos du taškus palikome dirbti ilgiau, o kitos parduotuvės dirba nebe iki 22, bet iki 21 valandos“, – teigė prekybos centrą „Banginis“ valdančios įmonės „Baltic Red Management“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė. Anot jos, tai padės sutaupyti bei išlaikyti darbuotojus.

Nuo balandžio valanda sumažėjo „Akropolyje“ įsikūrusios „Maxima XXX“ darbo laikas – parduotuvė dabar veikia iki 23 val. Anot Klaipėdos „Akropolio“ valdytojo Ovidijaus Zibalio, visi prekybos centro nuomininkai dirba taip pat kaip ir anksčiau. Parduotuvių darbo laikas yra nuo 10 iki 22 val., kavinės veikia iki 23 val.

Nuo Velykų darbo valandas žada trumpinti prekybos centras „BIG“. „Mūsų jaunasis „brolis“ „BIG 2“ tai jau padarė. Trumpinsime darbo laiką, nes sumažėjo pirkėjų srautai. Darbuotojams taip pat sunku, sumažinta etatų, padidėjo darbo krūvis, todėl geriau trumpesnės darbo valandos. Tai padės šiek tiek sutaupyti. Juolab kad brango elektra ar šildymas“, – pasakojo BIG atstovas Rolandas Šležas.

Žiemą darbo valandas buvo sutrumpinęs ir prekybos centras „Saturnas“. Jo atstovė Svetlana Radvilienė teigė, kad valanda žiemos metu daug ką reiškia. Sutrumpinus darbo laiką viena valanda buvo sunaudota mažiau elektros energijos. „Tikimės gegužę vėl grįžti prie įprasto darbo grafiko ir dirbti iki 20 valandos“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius