Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 22

Parduotuvės šaldytuve – apipeliję kiaušiniai

Pirkėjus nemaloniai nustebino parduotuvių šaldytuvuose rasti pelėsio sluoksniu padengti kiaušiniai. Pasirodo, dėl to kalti nesitraukiantys karščiai ir kiaušinių pakuotės.
Pelėsiu kiaušiniai „užsikrėtė“ dėl itin sandarios, oro nepraleidžiančios pakuotės.
Pelėsiu kiaušiniai „užsikrėtė“ dėl itin sandarios, oro nepraleidžiančios pakuotės. / G.Gasiulio/15min.lt nuotr.

Tokių kiaušinių buvo galima rasti trečiadienio vakarą sostinės „Akropolyje“ esančiame prekybos centre „Maxima“. Šaldytuve gulėjo bent kelios pravertos pakuotės, jose buvo sudėti pelėsiu „išberti“ kiaušiniai.

Tačiau ši „liga“ apėmė ne visų gamintojų kiaušinius – šalia buvo galima rasti ir sveikų kiaušinių.

„Maximos“ atstovė spaudai Renata Saulytė teigia, kad pelėsis kiaušinius padengė, nes jų pakuotės yra pernelyg sandarios.

G.Gasiulio/15min.lt nuotr./Sugedę kiaušiniai.
Sugedę kiaušiniai.

„Mes jau maždaug savaitę kalbamės su tiekėjais dėl tos pačios problemos, kad tiekėjai veža mums tokius kiaušinius. Apipeliję tie kiaušiniai dėl paprastos priežasties – ne dėl to, kad būtų sugedę, o dėl to, kad pakuotės yra labai sandarios. Pakuotės nepritaikytos tokiems karščiams“, – naujienų portalui 15min.lt sakė R.Saulytė.

Anot jos, minėtoje parduotuvėje apipelijusių kiaušinių ketvirtadienį lentynose neliko. Kitos šio tinklo parduotuvės taip pat įspėtos patikrinti iš plastiko pagamintose pakuotėse sudėtus kiaušinius, be to, tiekėjai pakartotinai įspėti, jog jei vėl atveš apipelijusių kiaušinių, jie nebus priimami į parduotuves.

„Maximos“ atstovė spaudai tikino, kad gavus pranešimą dėl apipelijusių kiaušinių buvo patikrinta temperatūra šaldytuvuose ir įsitikinta, jog ji atitinka normas. Taigi dėl šios problemos kalta sandari, oro nepraleidžianti pakuotė.

„Mes į šią problemą jau atkreipėme dėmesį. Parduotuvės persižiūri gautas kiaušinių pakuotes ir dalį jų, kuriose kiaušiniai nekokybiški,  tiekėjams grąžina. Į prekybos sales jos nepatenka. Tačiau šiuo atveju „Akropolyje“ įsikūrusios „Maximos“ darbuotojai nepastebėjo, kad į prekybos salę pateko dalis pakuočių, kuriose kiaušiniai padengti pelėsiu. Pastebėjus tai, nekokybiški kiaušiniai buvo nedelsiant išimti iš prekybos.  Su tiekėjais pasikalbėjome, jie pažadėjo nedelsiant imtis spręsti pernelyg sandarių pakuočių problemą“, – teigė R. Saulytė.

Ji pridūrė, kad„į kiaušinį pelėsis tikrai nepersismelkia“, tačiau prekybos centrai privalo užtikrinti kokybę, todėl tokios prekės nepriimamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius