Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Parduotuvėse – pošventinė bado dieta

Po švenčių laikytis pusbadžio dietos kai kuriuos pirkėjus privertė prekybininkai. Parduotuvėse buvo galima išvysti jau seniai matytus vaizdus – pavyzdžiui, pustuštes duonos lentynas, kuriose voliojosi vos pora apdžiūvusių puskepalių.
Tuščios parduotuvių lentynos
Tuščios parduotuvės duonos lentynos

Pirmadienį, sausio 5-ąją,  vilniečiai, užsukę į Antakalnyje esančią „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvę, pasijuto kaip blokados laikais: pustuštės buvo net duonos lentynos. Kiti skundėsi taip pat pirmadienį kažkurioje parduotuvėje negavę  pamėgto kefyro – esą rinktis nebuvo iš ko. Mūsų skaitytojai nuotraukoje užfiksavo, kaip graudžiai sausio 2-ąją atrodė ir Vilniaus Kalvarijų gatvėje esančios „Iki“ parduotuvės duonos lentynos.

„Maxima“ prekybos tinklo atstovė spaudai Renata Saulytė portalui 15min.lt sakė, jog tai galėjo būti tik konkrečios parduotuvės darbo nesklandumai. „Kainas mėsai ir žuviai pakeitėme sausio 2-ąją, – tvirtino R.Saulytė. – Galbūt tuo metu kažkur ir galėjo būti sutrikimų, bet tik ne sausio 5-ąją. O duona ir pienas apskritai nebrango, kainų šiems produktams nekeitėme, todėl prekybos salėse jų stigti neturėjo“.  Galbūt tuo metu ir galėjo būti sutrikimų, bet tik ne sausio 5-ąją, sakė R.Saulytė

R.Saulytės teigimu, šventinėmis dienomis vilniečiai pirko kur kas mažiau nei tikėtasi, tad išpirkti visų gaminių taip pat negalėjo. Išankstiniais skaičiavimais buvo numatyta, jog kalėdinė prekyba „Maxima“ tinkle šiemet bus maždaug 30 proc. aktyvesnė nei pernai, tačiau pirkėjai pasirodė  kur kas taupesni. Tiesa, pernykštės kalėdinės prekybos apimtys viršytos, bet vos keliais procentais. Todėl, pasak R.Saulytės, niekur tuščių lentynų būti neturėjo: prekių esą pasiruošta daugiau, ir žmonių parduotuvėse dirbo daugiau.

„Iki“ prekybos tinklo komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila tvirtino apie nesklandumus parduotuvėse taip pat nieko negirdėjęs. Pažadėjo per valandą išsiaiškinti, ar tokių buvo. Tačiau vėliau jis tą nei patvirtino, nei paneigė – su komunikacijos vadovu tiesiog nebebuvo galima susisiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius