-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Pareigūnai siūlo leisti senjorams nemokamai prekiauti viešose Kauno vietose

Trečiadienį Kauno apskrities policija inicijavo susitikimą ir diskusiją dėl vyresnio amžiaus žmonių prekybos viešose vietose (turgavietėse, prekybos centrų prieigose) daromų taisyklių pažeidimų.
Daržovių pardavėjas Kaune
Daržovių pardavėjas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas akcentavo, kad policijos pareigūnai privalo užtikrinti įstatymų vykdymą, todėl svarbu ieškoti būdų, kaip įteisinti vyresnio amžiaus žmonių, turinčių mažas pajamas ir prekiaujančių savo užaugintomis gėlėmis ar mezginiais, prekybą viešose vietose Kauno mieste.

Pareigūnai siūlo apsvarstyti galimybes Kaune leisti vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems mažas pajamas, prekiauti gėlėmis, mezginiais, pačių užaugintomis daržovėmis viešose vietose, gavus iš seniūnijos pažymą apie gėlių, daržovių ir vaisių auginimą privačiuose sklypuose (pažyma apie faktinę padėtį).

Diskusijoje pasisakė Kauno miesto turgaviečių administracijos atstovai, kurie sutiko leisti socialiai remtiniems žmonėms, prekiaujantiems tam, kad išgyventų, nemokamai arba už simbolinį (1–2 litų) mokestį prekiauti turgaviečių teritorijose gėlėmis, mezginiais, pačių užaugintomis daržovėmis.

Išimtis nebūtų taikoma ir prekiaujantiems maisto produktais (kiaušiniais, pieno produktais, mėsa ir kitais maisto produktais). Iš jų turgaviečių administracija ir ateityje reikalaus maisto kokybę patvirtinančių dokumentų.

Kauno miesto Tarybos nario Vyganto Gudėno nuomone, seniūnai turėtų susitikti su turgaviečių administracija, kad turguose būtų nustatytos vietos, kur vyresnio amžiaus žmonės, parduodantys pačių užaugintas gėles, daržoves, savo mezginius, galėtų prekiauti. Taip pat ir miesto Taryba galėtų spręsti, kokiose kitose viešose vietose ir kokiomis prekėmis senjorams būtų leidžiama prekiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius