-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 11

Pareigūnams ruošiami polinkio į alkoholį testai

Po avarijos Panevėžyje, kai girtas pareigūnas mirtinai sužalojo du žmones ir dar vieną sunkiai sužeidė, Policijos generalinio komisaro vyr. patarėjas Povilas Malakauskas „Žinių radijui“ sakė, kad pareigūnams gali būti pradėti taikyti polinkio į alkoholį testai.
Rytinis Kauno policijos reidas
Alkotesteris - vairuotojams, polinkio į alkoholį testas - pareigūnams. / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

„Reiktų mažinti riziką, kad tokie žmonės, kurie turi polinkį, nepatektų į sistemą, o jeigu jau pateko, būtų laiku identifikuoti ir vienaip ar kitaip patraukiami iš sistemos. Viena iš tokių priemonių, kuri yra labai nepopuliari, yra testai. Taikant tam tikrus testus, galima identifikuoti polinkį alkoholiui. Tuomet reiktų galvoti, kaip sutvarkyti įstatyminę bazę, kad tokie žmonės, kurie patenka į rizikos zoną, negalėtų to daryti (dirbti policijoje – red.)“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė P.Malakauskas.

Reiktų mažinti riziką, kad tokie žmonės, kurie turi polinkį, nepatektų į sistemą, o jeigu jau pateko, būtų laiku identifikuoti ir vienaip ar kitaip patraukiami iš sistemos.

Pasak jo, pareigūnams reiktų testuotis ne tik dėl polinkio alkoholiui, bet ir kitoms psichotropinėms medžiagoms. P.Malakauskas taip pat pažymi, kad tokius testus įvesti į sistemą nėra paprasta.

„Yra ir kitas mūsų pamąstymas –  gal vėl drastiška priemonė, bet ją taiko policijoje Didžiojoje Britanijoje – jeigu  pareigūnas mato, kad kitas pareigūnas daro nusižengimą, tai irgi yra nusižengimas. Apsvarsčius pliusus ir minusus, teks imtis dar griežtesnių priemonių“, – teigė P.Malakauskas.

Tokiu atveju pareigūnai, kartu vartoję alkoholį su pareigūnu, įvykdžiusiu nusižengimą, gautų nusižengimo įrašą į asmeninę bylą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius