Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

Seimo nariams uždrausta vykti į komandiruotes per plenarinius posėdžius

Seimo nariai nuo šiol posėdžių metų galės išvykti tik išimtiniais atvejais.
Linas Karalius
Linas Karalius jau yra praleidęs nemažai posėdžių dėl savo kelionės į šiltuosius kraštus. / „Scanpix“ nuotr.

Į komandiruotes užsienyje parlamentarai galės važiuoti tik tada, kai nevyksta Seimo plenariniai posėdžiai. Tokį sprendimą priėmė parlamento valdyba.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius ketvirtadienį pranešė, kad pasikeitus nuomonėmis bendru sutarimu priimtas sprendimas rekomenduoti Seimo delegacijoms, komitetams, frakcijoms ir tarpparlamentinių ryšių grupėms neteikti Seimo valdybai teikimų dėl Seimo narių komandiruočių ir kelionių tomis Seimo posėdžių dienomis, kai priimami teisės aktai, išskyrus išimtinius atvejus, o Seimo nariams – prašymus dėl komandiruočių ar kelionių pateikti ne tik atitinkamam Seimo komitetui, bet ir frakcijos seniūnui.

15min.lt primena, kad konservatoriai šią savaitę Vitui Matuzui į Vilnių teko grįžti iš Zoknių, iš kur jis jau ketino išskristi į Afganistaną. Taip pat buvo atšauktos Emanuelio Zingerio, Dainiaus Budrio komandiruotės.

Antradienį Vidmantui Žiemeliui iš valdančiosios TS-LKD frakcijos perėjus į opozicinę Krikščionių partijos frakciją, keturių partijų koalicija Seime nebeturi formalios daugumos. Be V.Žiemelio valdantieji turi 70 balsų iš 141.

Paramą valdantiesiems yra pažadėjusi 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga. Tačiau jie savo balsus yra pažadėję tik balsuojant dėl nepasitikėjimo Vyriausybe ir nepagrįstų interpeliacijų ministrams.

Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

Trys opozicinės partijos – Socialdemokratų, Darbo bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – parengė bendrą alternatyvią Vyriausybės programą ir sako buriantys naują daugumą parlamente. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius