Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 25

Parlamentaras užsimojo tylinti reklamą per televiziją

Seimas ėmėsi svarstyti pasiūlymą reguliuoti reklamos garsą, mat reklamų gamintojai, siekdami pranokti konkurentus gamina itin garsias reklamas.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Reklama

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Saulius Stoma pasiūlė įstatymų pataisas, kurios uždraustų reklamas, jeigu jų garsas yra didesnis už laidų, transliuojamų prieš ir po reklamos. Esą taip siekiama kontroliuoti reklamos gamintojus ir transliuotojus, kad reklama nepiktintų visuomenės ir būtų transliuojama tokiu pat garsumu, kaip ir visos laidos. S.Stomos duomenimis, reklamos gamintojai reklamos klipuose specialiai paruošia maksimalų garsumą.

„Kai žiūrime kokį ramesnį filmą, tai net krūptelime, kai prasideda reklama“, – kalbėjo parlamentaras. Anot jo, apie reklamos garsumo ribojimą galvoja Lenkijos, JAV, kitų šalių politikai.

Diskutuodami  dėl pasiūlymo dauguma Seimo narių pritarė S.Stomos iniciatyvai. Tačiau girdėjosi ir humoristinių komentarų. „Ar nemanote, kad tas garsas per reklamą daugumą žiūrovų kaip tik prikelia ir priverčia žiūrėti televiziją?“  – klausė Darbo partijos frakcijos narys Vydas Gedvilas.

„Jeigu filmą žiūrėdamas koks nors pavargęs žmogus prieš reklamą užmigo, nemanau, kad jį reikia žadinti“,  – atsakė S.Stoma.

Pasak parlamentaro, reklamos garsumą turėtų prižiūrėti transliuotojai. Priėmus pataisas, televizijos turėtų nepriimti reklamos įrašų iš gamintojų, jeigu jų garsumas per didelis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius