Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 18

Parlamentaras Vytautas Matulevičius: „Būtina įteisinti homoseksualų partnerystę“

Šeštadienį eitynėse „Baltic pride“ pirmose eilėse žygiavęs parlamentaras Vytautas Matulevičius 15min teigė, kad jo kolegos iš Seimo tiesiog bijo pasirodyti tokiame renginyje, o homoseksualų noras įteisinti savo santykius yra kilnus.
Vytautas Antanas Matulevičius
Vytautas Antanas Matulevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Toks pareiškimas buvo netikėtas, nes V.Matulevičius į Seimą išrinktas kaip politinio judėjimo „Drąsos kelias“ narys. Būtent šio judėjimo šalininkai pasižymėjo aršia pozicija nukreipta prieš seksualines mažumas.

– Gana netikėta jus čia matyti?

– Kodėl? Čia aš einu už mūsų visų teises.

– Tačiau tai padaryti išdrįso vos keli parlamentarai. Nė vienas ministras, jau nekalbant apie premjerą, čia ateiti nesutiko, nors eisenoje žygiuoja ir Europos parlamento pirmininko pavaduotoja ir net dvi Švedijos ministrės. Nebijot rinkėjų reakcijos?

– Nesivadovauju noru kuo labiau patikti savo elektoratui. Visada vadovaujuosi savo įsitikinimais ir principais. Galiu ir klysti. Labai gaila, daugelis mano kolegų ateitų, bet bijo. Tiesiog žmogiškumas reikalauja palaikyti šių eitynių dalyvius.

– Ar tokias pat nuotaikas jaučiate ir Seime?

– Seimas yra totali ortodoksijos ir konservatizmo citadelė. Šią savaitę buvo svarstomos Lygių galimybių įstatymo pataisos, kur kalbėta apie smurtą prieš moteris, seksualinį priekabiavimą ir kitus dalykus. Daugelis parlamentarų stojo piestu.

VIDEO: Policija: per eitynes sulaikyti 6 asmenys, vienas jų turėjo peilį

Tai nereiškia, kad reikia išsižadėti tradicinių vertybių, bet mes gyvename XXI amžiuje. Klausių savo kolegų, ar partnerystė būtų koks nors žingsnis į paleistuvystę?

Jeigu gėjai ar lesbietės nori taip įteisinti savo santykius, tai jie siekia kilnaus tikslo. Jie nenori eiti per gėjų barus ir keisti savo partnerius. Jie nori gyventi su žmogumi, kurį myli. Kodėl mes šito neleidžiame?

Kai tik pasirodo tokie projektai, aiškiai matosi, koks konservatyvus Lietuvos parlamentas. Esu įsitikinęs, kad didžioji visuomenės dalis yra žymiai liberalesnė. Ypač jaunoji karta.

– Ar tai reiškia, kad jūs būtumėte už partnerystės įteisinimą homoseksualiems asmenims?

– Be abejo. Taip, gal aš nebalsuočiau už tokių porų teisę įsivaikinti, bet kaip neleisti žmonėms įsiteisinti savo partnerystę, jeigu jie to nori?

VIDEO: Seksualinių mažumų eitynės Vilniuje neapsiėjo ir be priešininkų šūksnių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius