Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 09

Parlamentarių veiklą gali svarstyti etikos sargai

LNK kalėdinės pasakos „Kaip princas Cicinas žmonos ieškojo“ filmavime Šešuolėlių dvare dalyvavo ne tik Lietuvos įžymybės, bet ir dvi parlamento narės – Inga Valinskienė bei Donalda Meiželytė. Tiesa, Seimo narės pasakoje nevaidino, o vilkėdamos viduramžių damų drabužiais atliko po vieną dainą.
Inga Valinskienė ir D.Meiželytė
Inga Valinskienė ir Donalda Meiželytė / Irmanto Gelūno nuotr.

Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas sakė apie dviejų parlamentarių filmavimąsi sužinojęs iš žiniasklaidos.

„Kol kas daugiau jokių faktų neturiu, tik žurnalistai skambino ir klausė. Jei žmonės nuėjo, pasifilmavo, nėra jokios tragedijos, – sakė etikos sergėtojas. – Tačiau jei paaiškėtų, kad gavo už tai kokį atlygį, tada svarstysime.“

A.Salamakinas teigė, kad jokio skundo dėl D.Meiželytės ir I.Valinskienės filmavimosi neturi, tad  komisija tyrimo nesiims, nebent žurnalistai ką iškapstytų apie atlygį.

Gediminas Malaškevičius, LNK atstovas spaudai, sakė, kad I.Valinskienė ir D.Meiželytė į filmavimą atvažiavo po darbo Seime.

„Tiek I.Valinskienės, tiek D.Meiželytės pasirodymas kalėdiniame filmavime buvo iš anksto suplanuotas – jos tada dar nebuvo Seimo narės. Be to, už pasirodymą jos negavo jokio atlygio“, – kalbėjo G.Malaškevičius.

Į filmavimą pakviestiems fotografams panorus nufotografuoti I.Valinskienė ir D.Meiželytę, jos kaip įmanydamos stengėsi nepakliūti į kadrą.

„Galbūt jos nenorėjo fotografuotis, kai grimuoja“, – svarstė LNK atstovas spaudai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius