Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 13

Parlamentarų kelionė į Japoniją – už 52 tūkst. litų

Seimo vadovų ir valdininkų kelionė į Japoniją mokesčių mokėtojams atsieis 52 tūkst. litų, rašo „Lietuvos žinios“.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Savaitei į šią šalį lagaminus spalio pradžioje krausis ne tik Seimo pirmininkė Irena Degutienė, bet ir kiti du Seimo valdybos nariai – „darbietė“ Virginija Baltraitienė bei liberalcentristas Algis Čaplikas.

Drauge su politikais vyks parlamento vadovės patarėjas, protokolo skyriaus vedėja ir vertėja.

Šio darbo vizito I.Degutienę pakvietė Japonijos parlamentas. Pasak Seimo vadovės atstovo spaudai Juozo Ruzgio, japonai apmokės visas jos kelionės ir gyvenimo išlaidas.

Tuo metu dviejų vicepirmininkų išvyka Lietuvos iždą palengvins 22 tūkst. litų, o trijų parlamento kanceliarijos darbuotojų – dar 29,3 tūkst. litų. 

Svarbiausias kelionės akcentas – būsimos Japonijos investicijos į mūsų krašto energetikos sistemą.

Svarbiausias kelionės akcentas – būsimos Japonijos investicijos į mūsų krašto energetikos sistemą.

J.Ruzgys aiškino, kad Japonija yra labai svarbi valstybė, galinti tapti viena iš penkių didžiausių investuotojų Lietuvoje. Pasak jo, per vizitą numatyti susitikimai su tarptautinio Japonijos ir JAV konsorciumo „Hitachi“ – atrinktojo strateginio investuotojo į Visagino atominę elektrinę – prezidentu.

Paklaustas, ko į Japoniją vyksta du I.Degutienės pavaduotojai, jos atstovas aiškino, kad Seimo pirmininkė „žiūri į ateitį ir supranta, kad investicijos energetikos srityje ir energetikos projektai bus tęsiami ir pasibaigus šiai Seimo kadencijai.“

„Niekas nežino, kokie bus rinkimų rezultatai, kas sudarys valdančiąją daugumą, tačiau tęstinumas turi būti užtikrintas“, – teigė J.Ruzgys.

Planuojama, kad Lietuvos parlamento delegaciją priims Japonijos imperatorius, ji lankysis Kiote.

V.Baltraitienės teigimu, ši kelionė buvo derinama beveik metus, turint galvoje išlaidas, ilgai svarstyta, važiuoti ar ne.

„Seimo pirmininkė nusprendė, kad turi vykti būtent tokios sudėties delegacija. Matyt, parinko vieną valdančiosios, kitą – opozicijos atstovą“, – aiškino „darbietė“. V.Baltraitienė sutiko, kad žmonės tokią kelionę greičiausiai įvertins nevienareikšmiai, nors „tai tikrai ne turistinė kelionė“. 

„Nežinau, delegavo ir tiek. Ne aš atsakingas už tą vizitą, ko jūs manęs klausiate? Manau, jis yra svarbus, kaip sakė, bus susitikimas su imperatoriumi, ministru pirmininku. Nežinau, man tas pats“, – kelionės tikslus aiškino A.Čaplikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius