-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 05

Parodoje – estetikos susikirtimas su informacija

Kultūrų komunikacijų centre pristatoma pirmojo šiuolaikinio Rusijos-Lietuvos meno projekto „Estetika vs Informacija“ paroda.
Penktadienį Kultūrų komunikacijų centre bus pristatoma bendro Lietuvos-Rusijos menininkų projekto paroda.
Penktadienį Kultūrų komunikacijų centre bus pristatoma bendro Lietuvos-Rusijos menininkų projekto paroda. / KKKC nuotr.

Projektas  „Estetika VS Informacija“ konstatuoja meną vis labiau virstant informaciniu, reklaminiu, mados „kuruojamu” objektu.

Projekto kuratoriai Ignas Kazakevičius ir Konstantinas Bochorovas (Rusija) atkreipia dėmesį į vis labiau augančią visuomenės priklausomybę nuo informacijos, kuri iškreipia įprastas estetines kategorijas. Todėl sąvoką „estetikos kova prieš informaciją“ projekte siūlo traktuoti, kaip meno reakciją į šią problemą ir galimus sprendimų būdus.

Šiame projekte menininkai ir kuratoriai tampa komanda. Autoriai savaitę kurs meno rezidencijoje ir parodų rūmų ekspozicinėje erdvėje, skaitys paskaitas – taip supažindindami publiką su savo kūrybos kontekstu, šiuolaikinio Rusijos meno tendencijomis, aktualijomis ir problemomis.

Rusijos kuratorius K. Bochorovas į Lietuvą pakvietė žymius viduriniosios ir sparčiai kylančius jauniausios Rusijos šiuolaikinio meno kartos kūrėjus, kurie reprezentuoja savo šalį prestižiškiausiuose pasaulio meno renginiuose (Venecijos, Stambulo, San Paulo, Maskvos, Dokumentos, Manifestos ir kt. meno bienalėse).

Kalbėdami apie Lietuvos identitetą, kultūros eksportą, Lietuvą neretai įvardijame šalimi tarp rytų ir vakarų. Neatsitiktinai KKKC pristato vieno svarbiausių rytų atstovo – Rusijos meną. Šios kontroversiškos šalies menas yra atviras, ekspresyvus bei novatoriškas, o vakarų patirtys neištrina rusiškojo identiteto kodų. Pirmoji projekto „Estetika VS Informacija“  paroda – tai atsakymas į klausimą, kodėl vakarų pasauliui įdomus Rusijos menas. II–oje projekto dalyje KKKC pristatys Lietuvos, Latvijos ir Estijos menininkus Maskvoje 2011 m.

Paroda atidaroma penktadienį, 17 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius