Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 26

Parodoje „Mink ir fotografuok! – klaipėdietiškų dviračių metamorfozės

Penktadienį 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) atidaroma unikali paroda „Mink ir fotografuok!, kurios autoriai – mėgstantys fotografuoti ir važinėti dviračiais klaipėdiečiai.
Liudo Andriko fotografija „Namo“.
Liudo Andriko fotografija „Namo“. / Konkursinė nuotr.

Parduotuvės „Tavo dviratis“ inicijuotame ir visą vasarą trukusiame projekte dalyvavo bei dėl pagrindinio prizo – dviračio – varžėsi įvairaus amžiaus fotografai mėgėjai bei profesionalai. 

Svarbiausia konkurso sąlyga – nuotraukose turėjo būti matomas dviratis ar bent jo detalė. Taip pat buvo vertinami originaliausi, linksmiausi kadrai, renkamas stilingiausias dviratininkas.

Konkursui buvo atsiųsta per 100 nuotraukų. 23 nuotraukų autorės – moterys. Daugiausiai – 14 –  nuotraukų atsiuntė Žygintas Jurevičius. Per 20 nuotraukų dviratis buvo pavaizduotas vandenyje ar šalia jo. Fotografuojantys dviratininkai skyrė itin didelį dėmesį klasikinei, juodai baltai fotografijai. Tokių nuotraukų buvo atsiųsta  net 15. 

Pasak parduotuvės „Tavo dviratis“ direktorės Linos Stanevičiūtės, pirmą kartą surengtas ir tradiciniu tapsiantis konkursas pažėrė ne tik gausų dalyvių skaičių, meniškų, įdomių nuotraukų, bet nestokojo ir intrigų. Kadangi nuotraukos buvo eksponuojamos virtualioje erdvėje, kai kurie dalyviai bandė pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis, taip siekdami pagerinti savo reitingus. 

Tačiau visus taškus sudėliojo fotografijos meno žinovai. Pagrindinio prizo – dviračio – laimėtoją lėmė Klaipėdos fotografų profesionalų Remigijaus Treigio ir Vyto Karaciejaus nuomonė. Svarbiausi nuotraukų vertinimo kriterijai buvo – meniškumas, netikėtumo faktorius, išmonė.

„Konkurse buvo pateikta tikrai įdomių ir menine prasme vertingų nuotraukų – apsipręsti buvo ištes sunku. Matėme degančių, suledėjusių, maurais ir net kirminais aplipusių dviračių – klaipėdiečiai tikrai nestokoja humoro jausmo ir gebėjimo jį perteikti fotografijose”, – sakė R.Treigys.

Kas tas laimingasis, kuriam atiteks dviartis ir kiti vertingi konkurso prizai – kelioniniai krepšiai, nuotraukų albumai, profesionalų fotografų konsultacijos bei fotosesija, nuotraukų įrėminimo ir spausdinimo ant drobės paslaugos, paaiškės parodos „Mink ir fotografuok!“ atidarymo metu, rugpjūčio 27 d., 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius