-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Parodų rūmuose – šokio spektaklio premjera

Šeštadienį Klaipėdos parodų rūmuose karaliaus šokis. Inga Kuznecova pristatys naująjį šokio spektaklį „Mikas ir pusryčiai“.
Ingos Kuznecovos šokyje bus analizuojamos skonio juslės.
Ingos Kuznecovos šokyje bus analizuojamos skonio juslės. / Klaipėdos dailės parodų rūmų nuotr.

Skonis – vienas iš pojūčių, kuriais žmogus gauna informaciją iš aplinkos. Šio eksperimentinio darbo eigoje šokėjai ir muzikantai ragavo skirtingą skonį (aitrų, sūrų, rūgštų, saldų) turinčius produktus. Diskutuojant bei improvizuojant skonio išraiškos galimybes judesio ir muzikos plotmėje buvo ieškoma skoniams būdingo charakterizavimo. 

Spektaklyje fiziologinę būseną, reakcijas į skonio receptorius dirginančius produktus atskleis aktorius Mikalojus Urbonas, o šokėjų ir muzikantų grupė kuria atmosferą, jausmus, emocines būsenas.

Pagal specialistų teiginius, jog sūrumo perteklius gali sukelti baimės jausmą, muzikantai ir šokėjai kuria įtampos atmosferą, šiek tiek ironizuodami siaubo filmus. Ironija išryškėja ir saldumo etiude, kuomet vienas iš šokėjų atsiskyręs nuo minios kaip turkų dervišas, apimtas euforijos sukasi vietoje, kol jį sustabdo kita šokėja.

Be abejonės tarp jų gimsta meilė, o viską dar labiau „pasaldina“ gerai žinoma popsinė melodija, bei kvapų efektais dirginamos žiūrovų juslės.

Žinovai tai pat teigia, kad padauginus rūgštingumą keliančių produktų padidėja agresija. Agresija spektaklyje perteikiama žaismingai, šokėjams persikūnijant į vaikiškus personažus.

Spektaklyje skonių interpretacija perteikiama sarkastiška forma, pasinaudojant skirtingais žmogaus jusles veikiančiais būdais. Žiūrovams suteikiama savotiška galimybė pajausti ir suvokti kokio skonio jam trūksta kasdienybėje, tiek tiesiogine tiek perkeltine prasme.

Spektaklyje šoks Aistė Abromavičiūtė, Riikka Ihalainen, Adam Czaplis, Mantvydas Žilinskas. Vaidins Mikalojus Urbonas. Gros Dmitrijus Komarovas ( mušamieji), Povilas Dapkus (gitara), Valentas Puišys (bosas), Donatas Senkus (perkusija).

Renginio pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius