Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 10 22 /14:21

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ byla: apklausiami Rolando Skaisgirio pavaldiniai

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikdama tyrimą dėl prekybos poveikiu „Tvarkos ir teisingumo“ partijos valdomoje Vidaus reikalų ministerijoje, sulaikė ne tik prodiuserį, įmonės „Videometra“ vadovą Rolandą Skaisgirį, bet ir jo pagrindinį pagalbininką, „tvarkiečių“ įvaizdį formuojančios viešųjų ryšių bendrovės „Pradas media“ vadovą Justiną Garliauską bei abiejų R.Skaisgirio bendrovių buhalterę. Jie trečiadienio rytą buvo apklausti.
Justinas Garliauskas
Justinas Garliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius, Seimo narys Kęstas Komskis tikino apie šiuos sulaikymus ir apklausas ketinąs daugiau sužinoti trečiadienį popiet, kai susitiks su partijos įvaizdžiu besirūpinančios agentūros atstovu. Už partijos įvaizdžio formavimą buvo atsakingas J.Garliauskas.

„Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius, Seimo narys Kęstas Komskis tikino apie šiuos sulaikymus ir apklausas ketinąs daugiau sužinoti trečiadienį popie

„Kiek suprantame, R.Skaisgirys buvo apklaustas ir ryšio su juo mes daugiau neturime, bet šiandien gal turėsime, nes turime jo darbuotoją, kuris pas mus ateina, nes konsultuoja mūsų partiją. Ryte jo būstinėje dar nebuvo, nes pirma nuėjo tenai, bet gal aiškumo popiet bus daugiau“, – teigė K.Komskis.

Paėmė buhalterijos dokumentus

K.Komskio teigimu, antradienį vykdydami kratas STT pareigūnai paėmė tik 2013 m. partijos buhalterijos dokumentus.

„Aš nemačiau net kratos orderio. Mačiau, kad pasiėmė tik pernai metų buhalteriją ir daugiau nieko. Buvo advokatai, tai jie irgi pabrėžė, kad ėmė tik buhalteriją, už kurią jau atsiskaityta. Ir jokios kitos buhalterijos nerado, galiu pasakyti atsakingai“, – teigė K.Komskis.

Be to, pasak K.Komskio, ko gero, pareigūnai nusprendė apklausti tuo metu atsakingojo partijos sekretoriaus pareigas ėjusį dabartinį Seimo narį Antaną Ručį. K.Komskis patvirtino, kad A.Ručį pareigūnai susirado Seime ir iki šiol su juo niekas negali susisiekti.

„Matyt, tai susiję su tuo, kad jis 2013 m. dirbo būstinėje. Juk visus, kurie būstinėje dirbo, apklausė. Manau, tik su tuo čia susiję. Jo telefonas dar išjungtas. Nežinau, ar apklausiamas. Žinau, kad ryšio nėra. Kompiuterį irgi galėjo paimti, nes ir iš būstinės kompiuterius paėmė“, – teigė K.Komskis.

Stabdyti narystę – per anksti

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atsakingasis sekretorius tvirtina, kad STT sulaikytas buvęs Vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius buvo ir yra partijos valdybos narys, todėl į pagrindinį partijos biurą užsukdavęs dažnai.

kitas sulaikytasis, buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis dažniau lankydavosi Vilniaus skyriaus partijos būstinėje

Tuo tarpu kitas sulaikytasis, buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis dažniau lankydavosi Vilniaus skyriaus partijos būstinėje.

Tiesa, kol kas abiejų sulaikytųjų „Tvarka ir teisingumas“ išsižadėti neskuba. Pirmiausia, partijai norisi sulaukti A.Juocevičiaus ir E.Raistenskio pasakojimų apie tai, kas vyksta.

„Mes, jeigu labai rimtai, tai šiandien rinksimės po pietų ir žiūrėsime. Kol kas tik žiniasklaidos informacija ir negaliu net kažko komentuoti. Reikia sulaukti, ar jiems bus įtarimai pareikšti, ar jie taps kokiais specialiaisiais liudytojais. Kol kas iš jų neturime jokios informacijos, o norime, kad patys pasakytų, kas yra“, – aiškino, kodėl neskubama atsiriboti nuo galimai korumpuotų kolegų, K.Komskis.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su STT atliekanti ikiteisminį tyrimą „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“. Sulaikyti penki asmenys, tarp jų – E.Raistenskis, A.Juocevičius, R.Skaisgirys, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Prokuratūra trečiadienio rytą dar nebuvo nusprendusi, ar prašys suimti penkis įtariamuosius Vidaus reikalų ministerijos pirkimų byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius