-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 05

Partiniai politikai susirūpino dėl visuomenininkų teisių rinkimuose

Iki vietos valdžios rinkimų likę keturi mėnesiai nemažina Seimo narių entuziazmo tobulinti Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, tačiau teisininkai įspėja, kad įsibėgėjus politinei kampanijai būtina atsargiai revizuoti įstatymus, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Rinkimai
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį po poros savaičių pertraukos į plenarinius posėdžius susirinksiančių parlamentarų vieni pirmųjų darbų – koreguoti savivaldos rinkimus reglamentuojantį įstatymą, leidžiant visuomeniniams rinkimų komitetams pasirinkti pavadinimus ir suteikti galimybę jungtis į koalicijas tarpusavyje arba su politinėmis partijomis.

Pagal įstatymą visuomeninių komitetų registracija į rinkimus baigiasi lygiai po mėnesio – gruodžio 6 dieną. Projekto iniciatoriai liberalai nusiteikę optimistiškai. Jų nuomone, reikia tik noro, kad siūloma nuostata galiotų jau per šiuos savivaldybių tarybų rinkimus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė negavęs nė vieno visuomenininkų skundo dėl to, kad negali burtis į koalicijas. Seimo Teisės departamentas savo ruožtu atkreipė dėmesį, kad „komitetų teisių dalyvaujant rinkimuose apimties keitimas prasidėjus politinei kampanijai ir kandidatus keliančių subjektų registracijai gali neatitikti teisinės valstybės ir lygių, sąžiningų rinkimų standartų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius