Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 13

Pasaulio lietuviai rašys nacionalinį diktantą

Kasmetiniu tapusį jau ketvirtąjį Nacionalinį diktantą sausio 24 dieną 11 val. Lietuvos laiku rašys Lietuvos ir pasaulio lietuviai.
Rašomas diktantas
Rašomas diktantas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vis didesnio dalyvių skaičiaus ir visuomenės susidomėjimo sulaukiantį diktantą užsienyje gyvenantys lietuviai galės rašyti Lietuvos atstovybėse, lituanistinėse ir savaitgalinėse mokyklose, lietuvių bendruomenių būstinėse įvairiose pasaulio šalyse, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Vietų, kuriose bus rašomas nacionalinis diktantas, kasmet vis daugėja – 2007 metais jis buvo rašytas 24 Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos miestuose, o 2008 metais – 29 miestuose. Kasmet gausėja rašančiųjų būrys. 2007 metais diktantą užsienyje rašė 303 asmenys, 2008 metais – 443.

Diktanto dalyviai galės varžytis dėl raštingiausio užsienyje gyvenančio lietuvio vardo.

2008 metais diktanto dalyviai išrinko gražiausią lietuvišką žodį – „ačiū“. Šiemet bus renkamas smagiausias lietuviškas ištiktukas.

Smagiausio ištiktuko rinkimų rezultatus ir raštingiausio lietuvio ar lietuvės vardą sužinosime vasario 28 dieną iškart po Nacionalinio diktanto finalinio turo transliacijos iš Lietuvos televizijos studijos Vilniuje.

Šiemet rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai. Savanoriškai diktantą rašę moksleiviai bus vertinami atskirai nuo kitų Nacionalinio diktanto dalyvių. Tačiau, kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Sausio 24 dieną 11 val. Lietuvos laiku per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas bus skaitomas specialiai šiam diktanto konkursui rašytojų sukurtas tekstas. Diktantas taip pat bus transliuojamas internetu www.lrt.lt.

Šį konkursą rengia politikos savaitraštis „Atgimimas“ drauge su partneriais – Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Savivaldybių asociacija, Lietuvos paštu, Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutu, Pedagogų profesinės raidos centru ir Užsienio reikalų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius