Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

Pasaulio robotų olimpiados laurai atiteko klaipėdiečiui

Klaipėdietis Vitalijus Rodnovas laimėjo aukso medalį pasaulio robotų čempionate.
Robotų olimpiadoje laimėjo klaipėdietis V.Rodnovas
Robotų olimpiadoje laimėjo klaipėdietis V.Rodnovas / KMTP nuotr.

Tokia žinia iš JAV atskriejo pirmadienio rytą. San Franciske „Robogames“ yra laikoma didžiausia pasaulyje robotų olimpiada. Joje šiemet dalyvavo 37 šalių atstovai. Lietuvai tai buvo debiutiniai metai.

Lietuvos garbę daugiau nei 10 robotų kategorijose gynė robotų inžinierius Vitalijus Rodnovas iš uostamiesčio. Jo robotas „Master of Disaster“ laimėjo aukso medalį 3 kg robotų sumo rungtyje, o kitas Lietuvai atstovavęs robotas „309“ šioje rungtyje užėmė trečiąją vietą.

Olimpiadoje robotai žaidžia boulingą, futbolą, ledo ritulį, dalyvauja įvairiose įgūdžius formuojančiuose žaidimuose, taip pat varžosi greičio, stiprumo ir „linijos sekimo“ (Linefollower) rungtyse, bando jėgas kung-fu, sumo ir dažasvydžio kovose.
 
Romantikos turintys robotai tapo ir groja muzikos instrumentais. Kai kuriems žiūrovams gali būti naudingas robotų – barmenų konkursas, tačiau kaip įprasta, daugiausiai adrenalino sukelia robotų mūšiai „beveik be taisyklių“, kurie vyksta uždarame ringe.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius