Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 12

Pasiekti apsikabinimų rekordą Kaune padėjo ir J.Didžiulis (nuotraukos)

Mitas, jog lietuviai yra itin drovūs bei santūrūs, šeštadienį buvo sugriautas Kaune. Čia surengtos apsikabinimų akcijos metu keli šimtai miestiečių pasiekė naują Lietuvos rekordą.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Šeštadienio vidurdienį ant prekybos miestelyje „Urmas“ pastatytos scenos užlipęs grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis visus praeivius pakvietė prisijungti prie akcijos „Apsikabinkim!“. Nors organizatoriai išdalino maždaug tūkstantį specialių akcijos ženklelių, masiniame apsikabinime galiausiai dalyvavo keli šimtai kauniečių. Kartu su visais rekordo siekęs J.Didžiulis vėliau „15min” patikino draugus, savo grupės narius ar žmoną apkabinantis kasdien.

„Aš supratau, kad meilės išraiška neįgauna prasmės, jeigu tu to kaip nors neišreiški. Jeigu mergina gražiai atrodo, tai tu privalai tai ir pasakyti. Jeigu draugas tau sukelia daug teigiamų minčių, tai tu jį apsikabini. Šia prasme tokie išsiliejimai yra ne silpnybės išraiška, o nuoširdumas“, – teigė koncertą miestiečiams surengusios grupės „InCulto“ lyderis.

Šios akcijos organizatorius Jonas Plenta, paklaustas, ar nesibaimino pernelyg didelio lietuvių drovumo, papurtė galvą.

„Prieš keletą dienų, kuomet Laisvės alėjoje organizavome kvietimą į šią akciją ir dalijome nemokamus apkabinimus, apsikabinti sutikdavo maždaug kas penktas praeivis. O tai, manau, yra labai gerai, – tvirtino J.Plenta. – Lygiai prieš 9 metus visą pasaulį sukrėtė žiaurus teroro aktas, įvykdytas JAV. Mes šią dieną norime paskelbti gerumo ir taikos diena. Gerbkime, mylėkime vieni kitus ir nuo to pasaulis bus geresnis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius