-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 28

Pasiekti Gran Kanariją premjerui Algirdui Butkevičiui padėjo ir ambasados mašina

Premjerui Algirdui Butkevičiui besibaigiančios atostogos Gran Kanarijoje turėtų įsiminti ilgam. Ne tik dėl opozicijos kritikos, kad poilsiauti nusprendė praėjus vos 100 dienų nuo darbo pradžios, bet ir dėl papildomų rūpesčių, kaip dėl lėktuvo gedimo nusigauti iki Frankfurto. Mat nuo Briuselio, kurį neplanuotai teko aplankyti, iki Frankfurto jį su žmona Janina skubiai nuvežė Lietuvos atstovybės prie Europos Sąjungos (ES) vairuotojas.
Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius
Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Netikėtai ieškoti papildomo transporto prireikė, kai nepavyko iš Vilniaus laiku išskristi Vokietijos skrydžių bendrovės „Lufthansa“ lėktuvu. Keleiviai jau buvo į jį susodinti, bet visiems teko išlipti. Pranešta, kad skrydis praėjusį ketvirtadienį buvo atšauktas dėl techninių priežasčių.

Kadangi atostogaujantis premjeras su žmona iš Frankfurto turėjo skristi toliau į Gran Kanariją, teko pasukti galvą, kaip nusigauti iki Vokietijos. Premjero atstovė spaudai Evelina Lazdauskienė netrukus pranešė, kad pavyko gauti bilietus ketvirtadienio vakarui iš Vilniaus į Helsinkį. Iš čia sutuoktiniai išskrido į Briuselį, po to automobiliu keliavo į Frankfurtą, o penktadienį ankstų rytą pakilo į Gran Kanariją, vieną iš Ispanijos Kanarų salų.

Portalas 15min.lt sužinojo, kad mašiną premjerui suteikė Lietuvos atstovybė prie ES. Pagal galiojančią tvarką, turistams reikėtų padengti papildomas išlaidas.

Atostogauti vykęs A.Butkevičius, kaip privatus asmuo, atstovybės išrašytos sąskaitos už benziną ir vairuotojo komandiruotpinigius pats negali apmokėti, todėl ji buvo išrašyta juridiniam asmeniui – Vyriausybei. Taigi grįžęs premjeras turėtų atsiskaityti su savo darboviete.

Ministras pirmininkas, pasiėmęs savaitę atostogų, poilsiauti išvyko Vyriausybei minint darbo šimtadienį. Neseniai jis skundėsi, kad, tapęs premjeru, visai nebeturi laisvo laiko. Politikas su žmona planavo atostogauti dar gruodį, tačiau tuomet poilsį Meksikoje teko atšaukti dėl Vyriausybės formavimo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius