Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 21

Pasieniečiai terorizuoja dviratininkus

Pajūrio regioniniame parke dviračių taku važiuojančius dviratininkus terorizuoja visureigiais „lakstantys“ pasieniečiai. Šie aiškina atliekantys tarnybines užduotis.
Dviratis
Dviratis / „15 minučių“/E.Ovčarenko nuotr.

Vakarų Lietuvoje nuo Rusnės iki pat Būtingės vingiuojanti dviračių trasa – pirmoji šalyje oficialiai įteisinta ir paženklinta dviračių trasos bei automobilių eismą draudžiančiais ženklais. Atskiri ruožai padengti tam tikro storio asfalto danga, kuri nepritaikyta didelėms apkrovoms ir intensyviam automobilių eismui.

Nutirpus sniegui keliskart per savaitę dviračių trasos ruožu tarp Klaipėdos ir Palangos važinėjantis klaipėdietis Laurynas pastebėjo, kad rytais dviračių taku važiuoti į darbą pamėgo pasieniečiai.

„Jie važinėja tiek nuo Klaipėdos, tiek nuo Nemirsetos pusės, – piktinosi dviratininkas. – Nors nuo Nemirsetos į savo postą jie privalo važiuoti vieškeliu, pastebėjau, kad mieliau naudojasi dviratininkams skirtu taku. Dėl visureigių eismo jaučiuosi nesaugiai.“

Laurynas pasakojo, kad praėjusiais metais automobilių eismą minėtu taku nuo Nemirsetos pusės šiek ties stabdydavo įrengta užtvara. Šį pavasarį jos neliko, tad pasieniečiai mauna net nestabtelėję.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai teisinasi neturintys kitos galimybės nuvažiuoti į tarnybą Karklės atraminiame punkte, kuris prieš pusantrų metų įkurtas Šaipių kaime. Kiekvieną rytą abiem kryptimis dviračių taku važiuoja iki 10 visureigių. Jų nesustabdo nė eismą draudžiantys ženklai. Pasieniečiai tikina jokio pavojaus nekeliantys, tik patruliuojantys. Jie esą susitarę su Pajūrio regioninio parko vadovais, kad žiemą, kai minėtame ruože dviračių eismas ne toks intensyvus, galės naudotis šiuo taku.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius situaciją, kad dviračių taku zuja visureigiai, vertina dvejopai: „Viena vertus, pajūrio ruožas, kuriuo vingiuoja dviračių takas, yra pasienio zona, joje pasieniečiai privalo patruliuoti. Jie kartais iš tiesų čia patruliuoja, perspėja nelegaliai važinėjančius piliečius. Kita vertus, automobilių eismas dviračių taku draudžiamas. Apie tai įspėja ir specialūs kelio ženklai. Pasieniečiai savo atraminį punktą gali pasiekti nuo Palangos pusės, per Nemirsetą. Tačiau jeigu jie ten ne tik patruliuoja, bet ir naudojasi taku važiuodami į darbą, tai čia jau etiniai dalykai.“

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla laikosi panašios nuomonės: „Jei pareigūnai atlieka tarnybines užduotis, jie tuo taku gali važiuoti nepaisydami kelio ženklų. Tačiau vykti į tarnybą ir grįžti iš jos namo jie turėtų kitais keliais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius