Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 21

Pasieniečių gretas papildė iš Belgijos atsiųsta aviganė Funn

Pasieniečiai sulaukė naujo pareigūno – sujaudinta Ramzio istorijos, Nyderlanduose gyvenanti lietuvė padovanojo belgų aviganę iš elitinio veislyno. Šuo atskraidintas į Vilnių ir perduotas naujiems šeimininkams
Belgų aviganė Octavia
Belgų aviganė Octavia / VSAT nuotr.

Pernai rudenį per tarnybą nušauto pasieniečių šuns Ramzio istorija sujaudino Nyderlanduose gyvenančią lietuvę. Diana Švilpaitė iš ten veikiančio elitinio veislyno už savo lėšas – 1200 eurų – nupirko jauną belgų aviganę, vardu Funn.

„Mano tėtis tarnavo Krašto apsaugoje, todėl viskas, kas susiję su apsauga, yra jautri vieta. Galbūt veikia ir emigranto sindromas, nes jau 20 metų esu emigrantė, bet man rūpi, kas vyksta Lietuvoje. Mane Lietuva užaugino, tai nors kažkur kažką galiu padaryti“, – sakė D. Švilpaitė.

Pasieniečiai naują darbuotoją iš oro uosto atlydėjo į centrinę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) įstaigą. Belgų aviganė perduota būsimam šeimininkui.

„Pirmas dvi savaites nieko nedarysim, tik bandysim prisitaikyti vienas prie kito, žiūrėti, kas patinka, kas nepatinka. Žmonių, jau pratestavom, ji nebijo. Po dviejų savaičių jau bus aišku, kas bus šeimininkas. Tikiuosi, patapsiu šios kalytės draugu ir prasidės darbas“, – vylėsi VSAT Kinologijos sk. vyriausiasis specialistas Ričardas Dikas.

VSAT Sienos stebėjimo sk. vyriausiasis specialistas Žydrūnas Karčiauskas pabrėžė, kad naujas tarnybinis šuo saugos valstybės sieną, gaudys nelegalius migrantus, sulaikys kontrabandą.

Už nuopelnus Valstybės sienos apsaugos tarnybai D. Švilpaitė apdovanota garbės ženklu. Tai pirmas kartas tarnybos istorijoje, kai šuo dovanojamas iš užsienio. Planuojama, kad Funn bus rengiama „žaliosios“ sienos apsaugai ir tarnaus pasienyje su Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius