Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Pasiilgo šiukšlių išvežimo stebėtojų komisijos

Karti šios žiemos patirtis dėl atliekų išvežimo uostamiestyje privertė susimąstyti, kad problemai spręsti reikalinga daugiau situaciją stebinčių atsakingų žmonių.
Patraukus konteinerius klaipėdiečiai šiukšles meta senose vietose.
Patraukus konteinerius klaipėdiečiai šiukšles meta senose vietose. / Organizatorių nuotr.

Prie daugiabučių stūksantys šiukšlių kalnai Klaipėdoje tapo kone kasdienybe. Užpusčius kiemus vežėjams tapo sunku ankštuose kiemuose pasiekti konteinerius.

Dėl susidariusių sniego grūsčių, nepravažiuojamų gatvių ir užpustytų gyvenamųjų daugiabučių kiemų, bendrovė „Specialus autotransportas“ buvo priversta komunalinių atliekų konteinerius, esančius kai kuriuose daugiabučių kiemuose, perkelti arčiau įvažiavimų į juos, prie gatvių.

Kaip teigė Klaipėdos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė, apie tai gyventojai buvo informuojami skelbimais laiptinėse ar ant laukinių durų. Tačiau iki šiol kai kuriose teritorijose žmonės pila atliekas į senąsias vietas, kur stovėdavo konteineriai. Taip dažniausiai atsitinka Debreceno g. ir Baltijos pr. kvartaluose.

Anksčiau situaciją dėl šiukšlių išvežimo stebėdavo speciali komisija, kurią sudarė ne tik savivaldybės, bet ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo (KRAC) atstovai. Šiuo metu tuom rūpinasi vienas savivaldybės darbuotojas.

Pasak Klaipėdos tarybos sekretoriaus Vidmanto Plečkaičio, reikia rasti galimybių atkurti buvusią komisiją, kuri geriau spręstų atliekų išvežimo problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius