Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Pasirašė sutartį su VDU

Šią savaitę, kovo 23-ią Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius prof. habil. dr. Zigmas Lydeka pasirašė Kauno miesto savivaldybės ir Vytauto Didžiojo universiteto bendradarbiavimo sutartį.
VDU rektorius Z.Lydeka (dešinėje) pabrėžė, jog studentui svarbus ne tik universitetas, kuriame jis studijuoja, tačiau ir miestas, kuriame jis gyvena.
VDU rektorius Z.Lydeka (dešinėje) pabrėžė, jog studentui svarbus ne tik universitetas, kuriame jis studijuoja, tačiau ir miestas, kuriame jis gyvena. / Savivaldybės nuotr.

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo Studijų prorektorius Jonas Ruškus, universiteto sekretorė Auksė Balčytienė, Plėtros prorektorė Natalija Mažeikienė, Humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Jonas Vaičenonis, Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas Leonidas Donskis.

„Man labai malonu, kad miesto savivaldybė pasirašo bendradarbiavimo sutartį su mano gimtuoju universitetu. Tikiuosi, kad ši sutartis leis dalykiškai bendradarbiauti universitetui ir gimnazijai, bus juntamas stipresnis ryšys visose miestui svarbiose srityse. Norėtųsi, kad Kauno moksleiviai nekeltų sparnų, o liktų savo gimtajame mieste“, – kalbėjo miesto meras A.Kupčinskas.

„Universitetas savo iniciatyvom ir projektais nori būti matomas mieste, turim būti juntami. Mūsų miestas yra akademinis, todėl norėtųsi, kad jaunimas miestą paverstų jaunu ir judriu. VDU nuolat akcentuoja, kad universitetas yra Kaune, juk studento gyvenime svarbų vaidmenį vaidina ir miestas, kuriame jis studijuoja“, – mintimis dalinosi VDU rektorius Z. Lydeka.

Pasirašytoje sutartyje numatomi šalių įsipareigojimai bendradarbiauti švietimo bei mokslo srityse, siekiant įgyvendinti Kauno miesto 2005-2015 metų strateginiame plane, patvirtintame Kauno miesto savivaldybės tarybos 2005 metų birželio 16 dienos sprendimu Nr. T-310, nurodytą tikslą – remti universitetų, mokslo įstaigų ir aukštųjų mokyklų iniciatyvas ir veiklas, nukreiptas į mokslo ir studijų potencialo didinimą, mokslinių tyrimų infrastruktūros plėtrą, inovacijų diegimą ir žinių visuomenės kūrimą mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius