-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 17 /15:16

Pasirodymas gėjų eitynėse Petrui Gražuliui atsirūgo: generalinis prokuroras prašo naikinti jo teisinę neliečiamybę

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį stojo į Seimo tribūną prašydamas leisti suvaržyti Seimo nario Petro Gražulio laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje dėl jo elgesio gėjų eitynėse.
Petras Gražulis bendrauja su policijos pareigūnais
Petras Gražulis bendrauja su policijos pareigūnais / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, liepos 27 d. Seimo narys P. Gražulis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, neiti į renginį „Baltic Pride 2013“ bei neperžengti specialios policijos juostos „STOP POLICIJA“, bet aktyviais veiksmais, naudodamas jėgą bei stumdamas pareigūnus, bandė prasiveržti į renginį, sulaikymo metu bandė ištrūkti.

Siekiant išnagrinėti šią administracinio pažeidimo bylą teisme ir atsižvelgiant į tai, kad už šį pažeidimą numatyta bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba bausmė  laisvės suvaržymu  – administraciniu areštu nuo penkiolikos iki trisdešimties parų, būtina gauti Seimo sutikimą.

Be Seimo sutikimo Seimo narys negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Komisijos darbui – mažiau nei mėnuo

Kai keisis laikai, ir kai ne homoseksualai valdys Europą ir Lietuvą, tikrai būsiu įvertintas ir galbūt apdovanotas kokiu medaliu už savo principingus veiksmus, – viliasi P.Gražulis.

Kai generalinis prokuroras kreipiasi į Seimą dėl parlamentaro neliečiamybės naikinimo, sudaroma komisija, kuri parlamentui teikia siūlymą, ar tenkinti jo prašymą. Kad imunitetas būtų panaikintas už tai balsuoti turi ne mažiau nei 71 Seimo narys.

Komisiją Seimas subūrė be didelių keblumų.  Ją sudarys 12 parlamentarų. Komisijos vadovu skirtas Darbo partijos (leiboristų) atstovas Mečislovas Zasčiurinskas, o jo pavaduotoju bus konservatorius Stasys Šedbaras.

Į komisiją dar pateko Lenkų rinkimų akcijos atstovas Zbignevas Jedinskis, „Drąsos kelio“ atstovė Aurelija Stancikienė, „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius, konservatoriai Liutauras Kazlavickas ir Arvydas Vidžiūnas, socialdemokratai Albinas Mitrulevičius ir Alma Monkauskaitė ir Eduardas Šablinskas, „darbietis“ Ričardas Sargūnas bei liberalas Gintaras Steponavičius.

Seimo nutarime numatoma, kad komisija darbą baigti turėtų per tris savaites – spalio 7 d.

P.Gražulis tikisi medalio, o ne baudos

Pats P.Gražulis tikina nesijaučiąs padaręs kažką bloga. Jis tikino, kad ir toliau nepaisys policininkų reikalavimų, jei jie stos ne „Konstitucinių vertybių“, o gėjų pusėn.

„Turiu savo nuomonę, kad gyniau Konstitucijoje įtvirtintas vertybes, ir džiaugiuosi, kad man užteko drąsos būti ryžtingam ir principingam. (...) Ir ateityje nepaklusiu. Pripažįstu, kad gyniau Konstitucijoje įtvirtintas vertybes ir toliau taip darysiu“, – antradienį žurnalistams sakė jis.

P.Gražulis savo situaciją lygino su laikais, kai jis buvo teisiamas už atsisakymą tarnauti sovietų armijoje ir teigė besitikintis ateityje už savo kovą būti įvertintas.

„Buvau nuteistas pagal tarybinius įstatymus, bet atgavus nepriklausomybę buvau reabilituotas ir suteiktas laivės kovų dalyvio statusas, aš manau ateis laikas, kai už šitą kovą, kai keisis laikai, ir kai ne homoseksualai valdys Europą ir Lietuvą, tikrai būsiu įvertintas ir galbūt apdovanotas kokiu medaliu už savo principingus veiksmus“, – kalbėjo Seimo narys.

P.Gražulis sakė neraginsiąs Seimo narių jo neliečiamybės nenaikinti.

Primename, kad prieš trejus metus Seimas yra atsisakęs panaikinti P.Gražulio neliečiamybę, kai P.Gražulis netinkamai elgėsi per pirmąsias gėjų eitynes. Tuomet už tai, kad peršoko barjerą, nepakluso pareigūnams P.Gražuliui skirta bauda.

VIDEO: P.Gražulio sulaikymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius