Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Pasiruošimą misijai Afganistane baigia devintoji Lietuvos karių pamaina (nuotraukos)

Pirmadienį netoli Klaipėdos esančio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono Kairių poligone prasidėjo Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės devintosios pamainos (PAG-9) baigiamosios lauko pratybos. Iki penktadienio vyksiančių pratybų metu bus vertinamas penkis mėnesius trukęs grupės pasirengimas misijai Afganistane.
Pratybų akimirkos
Pratybų akimirkos / Viliaus Džiavečkos nuotr.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, Kairių poligone mokymo tikslais imituojamos užduotys, kurias kariams atlikti misijos Afganistane metu: susitikimai su vietos valdžios atstovais, bendradarbiavimas su vietos vyriausybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, humanitarinės pagalbos teikimas. Taip pat bus imituojamas padalinių judėjimas vietovėje, vietos gyventojų demonstracijos, susidūrimai su priešiškomis pajėgomis, medicinos pagalbos teikimas sužeistiesiems ir kt.

Pratybų organizatoriai, stebėtojai ir vertintojai, kurie jau yra tarnavę misijoje Afganistane ir įgiję reikiamos patirties ir įgūdžių, stengiasi kiek galėdami maksimaliau pratybų sąlygas priartinti prie tikrovės Afganistane.

Pratybas organizuoja Sausumos pajėgų štabas, karių pasirengimą vertina Jungtinis štabas, pasitelkdamas kitų kariuomenės dalinių karius, turinčius patirties vykdant tokio pobūdžio misiją Afganistane.

Į misiją gegužę išvykstanti naujoji Lietuvos karių grupė yra suformuota Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu.

Lietuvos vadovaujama PAG misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. PAG – tai NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms priklausanti Lietuvos vadovaujama misija, kurios tikslas yra stiprinti vietinės valdžios įtaką, palaikyti saugumą provincijoje ir sudaryti sąlygas Goro atkūrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius