-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Pasiruošimas šildymo sezonui – sklandus

„Klaipėdos energijos“ specialistai tikina, kad, staiga atšalus orams, šilumą būtų galima pradėti tiekti iš karto ir sklandžiai.
Šildymas.
Už praėjusį šildymo sezoną klaipėdiečiai yra įsiskolinę apie 10 mln. Lt. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiemet bendrovė ketina šilumos trasų remontui skirti 15 mln. Lt.: sutvarkyti apie 3 km senų vamzdynų ir nutiesti apie 1,2 km. Viliamasi, kad remonto darbus pavyks užbaigti rugsėjį. Per 7 šių metų mėnesius jau panaudota apie trečdalis numatytų investicijų.

Anot bendrovės technikos vadovo Viliaus Buinevičiaus, visi šilumos šaltiniai jau paruošti darbui. „Kuru jau esame apsirūpinę, šildymo sezonas turėtų prasidėti be kliūčių“, – teigė jis. Bendrovė yra sukaupusi pakankamą rezervinio kuro kiekį, yra sudariusi sutartis su dviem tiekėjais – „Lietuvos dujomis“ ir  „Dujotekana“.
Kuru jau esame apsirūpinę, šildymo sezonas turėtų prasidėti be kliūčių.
Teigiama, kad dauguma miesto daugiabučių jau paruošti šildymui. Kiek sudėtingiau su mokyklomis ir darželiais, tik  kas dešimtas jų turi vadinamuosius pasus-liudijimus, kad pastatui jau galima tiekti šilumos energiją. Neturint šilumos įrenginių parengties šildymo sezonui akto, šildytis – draudžiama. Anot V.Buinevičiaus, didelių nukrypimų nuo normos išduodant vadinamuosius pasus kol kas nepastebėta.

Skaičiuojama, kad šiuo metu klaipėdiečiai, už šildymą, „Klaipėdos energijai“ yra įsiskolinę apie 10 mln. Lt. Tiesa, ši suma per vasarą sumažėjo, nes pasibaigus šildymo sezonui siekė apie 17 mln. Lt. Skolininkai per vasarą stengiasi kiek galima sumažinti skolos kuprą.

Maždaug milijoną „Klaipėdos energijai“ yra skolingi savivaldybės socialinių būstų gyventojai.
Skolos, anot šilumininkų, vis sunkiau priteisiamos, nes teismas negali įteikti procesinių dokumentų – skolininkų neranda namuose, neretai jie neturi darbo arba yra išvykę į užsienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius