-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Paskaitoje Kauno kolegijoje – dėstytojos kalbos apie ekonomikai nenaudingų senų žmonių eutanaziją

Kauno kolegija antradienį sudarė komisiją, kuri pradėjo tyrimą dėl kolegijos dėstytojos Žydronės Žarskienės pasisakymų. Iš paskaitos įrašo, kurį feisbuke paskelbė žurnalistė Rita Miliūtė, galima susidaryti įspūdį, kad dėstytoja studentams pasakoja apie ateitį, kurioje mirtinai sergantys ir senukai bus eutanazuojami, nes ekonomikai jie yra nenaudingi žmonės.
Kauno kolegija
Kauno kolegija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Be abejo, didelių miestų gyventojai bus priverstinai iškeldinti į regionines teritorijas. Didžiųjų miestų gyventojų skaičius negalės viršyti jau numatyto skaičiaus, jeigu viršija, jie iškart išsiunčiami. Po truputį bus įvedinėjama eutanazija. Eutanazija bus privaloma mirtinai sergantiems ir senukams. Ta prasme, kad neleis, nes ekonomikai tai yra nenaudingi žmonės“, – paskelbtame įraše kalba dėstytoja.

Ji ragina studentus atsidaryti „Lietuvos ryto“ puslapius, taip pat tokius kaip „Visiškai slaptai“ ir „Slaptai“.

„Net yra išleista knyga vieno karininko, kuris tiesiogiai kažkokiais būdais rinko tą informaciją ir sudėjo. Man tas yra įdomu, aš tuom domiuosi, aš tuo tikiu, nes aš matau akivaizdžius pokyčius. Ir aš netikiu, kad, ne tai, kad netikiu, bet kadangi aš mokiausi Veterinarijos akademijoje, aš šiek tiek domėjausi medicina, nu virusai šiaip neatsiranda iš niekur. Jie yra sukuriami, kaip ir šitas koronavirusas buvo sukurtas“, – garso įraše kalba ji.

Dėstytoja pripažino, kad pateikė nepagrįstus faktus.

Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Smiltė Juraitė 15min atsiųstame atsakyme teigia, kad kolegija antradienį sužinojo apie žurnalistės R.Miliūtės paviešintą garso įrašą.

„Išsamiam situacijos paaiškinimui pakvietėme dėstytoją, kurios paskaitos garso įrašas buvo paviešintas. Dėstytoja pripažino, kad pateikė nepagrįstus faktus ir savo asmeninę nuomonę aptarinėtais klausimais“, – sakė ji.

Pasak kolegijos atstovės, įvykiui ištirti sudaroma komisija, kuri analizuos susidariusią situaciją ir dėstytojos elgesį bei priims atitinkamus sprendimus.

15min ketino susisiekti su minėta dėstytoja, tačiau kolegijos atstovė atsisakė pasidalinti kontaktu be dėstytojos sutikimo.

Kolegijos atstovė neatsakė į 15min laišką, kuriame prašoma patvirtinti, kad minėtoji dėstytoja yra Ž.Žarskienė. Informaciją apie jos tapatybę 15min patvirtino studentas.

Ž.Žarskienė, 2014 metais dar būdama Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja metodininkė, buvo tapusi šalies metų mokytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius