Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

Paskelbti kandidatai tapti Alytaus miesto garbės piliečiais

Kaip ir kasmet per Alytaus miesto gimtadienį pagal įmonių, įstaigų, asociacijų ar pavienių žmonių siūlymus ir pritarus tarybai, labiausiai to nusipelniusiam ar nusipelniusiems suteikiamas miesto garbės piliečio vardas.
Alytaus garbės piliečių knyga
Alytaus garbės piliečių knyga / Dzukijainfo.lt nuotr

Šiuo metu pateikti keturi kandidatai, tarp kurių – sportininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, pulkininkas leitenantas Juozas Petraška, ekspedicijų į Sibirą rengėjas Rimantas Kazlėnas bei verslininkas, miesto tarybos narys Sigitas Leonavičius.

Pagal Alytaus miesto garbės piliečio vardo suteikimo nuostatais, siūlymai dėl garbės piliečio vardo suteikimo turi būti pateikti raštu Alytaus miesto savivaldybės merui iki balandžio 30 dienos. Nors dar liko kelios dienos, šios dienos duomenimis, jau yra keturi kandidatai.

Už nuopelnus garsinant Alytaus ir Lietuvos vardą, populiarinant moterų krepšinį, keliant jaunųjų krepšininkių sportinį meistriškumą, skatinant jas sistemingai sportuoti iniciatyvinė grupė garbės piliečio vardą siūlo suteikti sportininkei Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei.

Šaulių sąjunga Alytaus miesto garbės piliečio vardą siūlo suteikti Juozui Petraškai (po mirties) – Lietuvos kariuomenės dimisijos pulkininkui leitenantui.

Iniciatyvinė grupė siūlo suteikti miesto garbės piliečio vardą R.Kazlėnui (po mirties). Pateikė ir filmuotą medžiagą apie R.Kazlėno veiklą. Bene didžiausias jo nuopelnas Alytui ir Lietuvai – daugkartinės ekspedicijos į lietuvių tremties vietas Sibire. 1989 metų vasarą su pirmaisiais atgimimo šaukliais ir 53 moksleivių grupe jis išvyko tvarkyti tremtinių kapų.

Į ekspedicijas R.Kazlėną lydėjo žinoma Alytuje gydytoja jo žmona Felicija, dukros Eglė ir Rimantė. Pagal Sibiro ekspedicijose surinktą medžiagą, nuotraukas, tremtinių pasakojimus išleistos trys knygos, sukurtas filmas. 1994 metais R.Kazlėnas šalies prezidento apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino medaliu už nuopelnus Lietuvai, po dešimtmečio išrinktas Alytaus metų žmogumi.

Iniciatyvinė grupė siūlo miesto garbės piliečio vardą suteikti verslininkui, miesto tarybos nariui S.Leonavičiui už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į Alytaus miesto savivaldybės mokslo, kultūros, sporto, ekonomikos, socialinio vystymo bei kitas sritis ir aktyvią visuomeninę veiklą, o taip pat už miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Siūlomas kandidatūras savivaldybės meras teiks svarstyti Alytaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetui. Komitetui pritarus, galutinį sprendimą dėl garbės piliečio vardo suteikiamo priims Alytaus miesto savivaldybės taryba. Garbės piliečio vardo suteikimo ceremonija vyksta Alytaus miesto šventės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius