Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 02

Paskutinę „Kaunas Jazz 2010“ dieną Kaune liesis ispaniškas, kubietiškas, olandiškas ir lietuviškas džiazas

Penktadienį prasidėję jubiliejinio festivalio „Kaunas Jazz“ koncertai sekmadienį pasiekė finišo tiesiąją. Tradiciškai paskutinę festivalio dieną žiūrovai galės sudalyvauti keliuose nemokamuose koncertuose ir vakarinėje sesijoje VDU koncertų salėje bei naktiniame klube „Combo“.
Courtney Pine ir Jonas Jučas 2001-aisiais
Courtney Pine ir Jonas Jučas 2001-aisiais / Kaunas Jazz nuotr.

Sekmadienio programą pradės vienas iš tradicinių renginių – koncertas Kauno sinagogoje. Žydiškąja tema džiaze improvizuos Lietuvos muzikantai – Jan Maksimowicz Group. Jų pasirodymas numatytas 14 val.

Pasibaigus jam publika turėtų skubėti į Vienybės aikštę, kur nuo 15 val. koncertuos dar vienas būrys lietuvių: kartu su džiazo profesionalais ir „Kaunas Jazz“ senbuviais (festivalyje dalyvauja nuo pirmųjų metų!) Petru Vyšniausku ir Sauliumi Šiaučiuliu pasirodys jaunimas – Anykščių muzikos mokyklos džiazo orkestras, o taip pat kauniečių kolektyvas – Kaunas Big Band.

16 val. veiksmas persikels į Vytauto bažnyčią. Niekas neabejoja, kad ji bus sausakimša, nes čia koncertuos ispano Eduardo Niebla duetas. Šis koncertas taip pat nemokamas.

Po nedidelės pertraukos, skirtos vakarienei ar kitokiems ritualams, 19 val. festivalio publika trauks į VDU koncertų salę, kurioje sekmadienį įsikurs Courtney Pine ir kartu su juo iš Didžiosios Britanijos bei Kubos atvykę muzikantai. „Kaunas Jazz“ nuolatiniams lankytojams pristatyti C.Pine nereikia. Muzikantui Kaunas taip pat pažįstamas, mat čia yra koncertavęs ir kokybišku džiazu bei charizma „nupirkęs“ publiką.

Festivalio desertu taps grupės „The Ploctones“ iš Nyderlandų pasirodymas „Combo“. Išgirsti juos kauniečiai šeštadienį galėjo ir nemokamame koncerte Vienybės aikštėje. Tačiau klube muzikantai žada išsišėlti taip, kaip pridera.

Be to, renginio metu paaiškės ir visą festivalį vykusių rinkimų „Jazz Easters Award“ nugalėtojai – tradicine statulėle bus apdovanotas „Kaunas Jazz“ publikos numylėtiniu tapęs atlikėjas ar grupė. Koncertas „Combo“ prasidės 23 val.

Pirmadienį festivalis persikels į Vilnių, kur Vilniaus kongresų rūmuose įvyks paskutinis šių metų koncertas. Sostinėje koncertuos Gonzalo Rubalcaba (JAV, Kuba).

Šeštadienį vykusių festivalio renginių akimirkas galite rasti šioje nuotraukų galerijoje.  Pirmosios šių metų festivalio dienos renginiai įamžinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius