Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Paslapčiomis nutraukta vieno Garliavos įvykių dalyvio administracinė byla (nuotraukos)

Vilniaus miesto savivaldybės Administracinių ginčų komisija antradienį nutraukė administracinę bylą, kuri buvo iškelta vienam iš Garliavos įvykių, kai minia daugiau nei savaitę blokavo Drąsiaus Kedžio artimųjų namus, dalyvių. Komisija kažkodėl nusprendė, kad vilniečiui Vitalijui Keršiui byla turi būti nutraukta paslapčiomis.
Vitalijus Keršis po komisijos posėdžio
Vitalijus Keršis po komisijos posėdžio / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Atvažiavau tiesiai iš Garliavos. Ir iš karto grįšiu į Garliavą“, – 15min.lt žurnalistui antradienį sakė į Vilniaus miesto savivaldybę iškviestas V.Keršis.

Kauno rajono Garliavos policijos nuovados surašytame administracinių teisės pažeidimų protokole minima, kad vilnietis, gegužės 17 d. atsiklaupdamas priešais Kedžių šeimos namų vartus ir neleisdamas D.Kedžio tėvams į pasimatymą su motina Laimute Stankūnaite išvežti D.Kedžio dukters, pažeidė įstatymus, trukdė vykdyti teismo sprendimą.

„Nesvarbu, kokį sprendimą čia priims. Vis tiek skųsiu“, – dar prieš svarstant jo bylą sakė V.Keršis.

Keista, tačiau Vilniaus miesto savivaldybės valdininkai, svarstę V.Keršio administracinę bylą, nusprendė, kad visuomenė neturi teisės žinoti, kaip vyks svarstymas. Posėdis vyko už uždarų durų.

Svarstyta už uždarų durų

„Ten nepateksite. Reikia leidimo“, – kelią užtvėrė apsaugos darbuotojas.

Savivaldybės informacijos, kurioje paprastai išduodami leidimai į uždaras patalpas, darbuotojos tik už galvos susiėmė išgirdusios, kad kiekvienam, norinčiam patekti į patalpas, reikia išduoti leidimą.

„Eikite su vienu leidimu. Kiekvienam nereikia“, – sakė moterys. Tačiau išgirdusios, kad ties koridoriaus durimis stovi apsaugos darbuotojas, pradėjo svarstyti, kad gautas kažkoks naujas nurodymas, dėl kurio jų niekas neinformavo.

Galiausiai viena moteris pati nuėjo pasitikslinti, kaip reikia elgtis. „Jie iškviečia 30 žmonių, o mes turime tik penkis leidimus. Šiandien įsakyta leidimus duoti tik pagal sąrašą, kurį tuoj gausime. Mus tiesiog pamiršo informuoti, bet dėl to jau atsiprašė“, – grįžusi iš komisijos kabineto dejavo savivaldybės darbuotoja.

Sprendimo neskųs

Palaikyti V.Keršio į Vilnių atvyko ir vienas aktyviausių Garliavos įvykių dalyvių Marius Kuprevičius. Šiek tiek anksčiau Kaune dėl Garliavos įvykių jam buvo skirta 300 litų bauda, o pirmadienį Vilniaus savivaldybėje – dar 100 litų bauda. M.Kuprevičius sako, kad vieną sprendimą skirti baudą jau apskundė teismui, o skųsti Vilniaus savivaldybės nutarimą jis turi dar dešimt dienų.

„Bėda ta, kad skųsti Vilniaus savivaldybės sprendimą aš turiu teismui, kuriame dirba mano žmona. Reikės, matyt, prašyti, kad teismas nusišalintų ir skundo svarstymą perduotų kitam teismui“, – laukdamas, kol bus priimtas sprendimas dėl V.Keršio, sakė M.Kuprevičius.

„Priimtas sprendimas mano bylą nutraukti nesant pažeidimo sudėties“, – išėjęs iš Administracinių ginčų komisijos posėdžio pranešė V.Keršis.

Vilnietis sakė tikįs, kad teisingumas triumfuos. Jis teigia netrukdęs vykdyti jokių teismo sprendimų, atmeta bet kokius kaltinimus savivaliavimu.

„Aš tik nepritariau skubiam mergaitės perdavimui. O Garliavos policijos nuovados protokole viskas jau perrašyta kitaip. Jie mano parodymus perrašė du ar tris kartus, aš net pats turėjau taisyti policininkų gramatines klaidas. Šitame man surašytame protokole policininkai privėlė ir daugiau klaidų. Čia supainioti Venckų ir Kedžių namų adresai... Tas protokolas, manau, yra visiškai niekinis. O komisija savo motyvus man atsiųs registruotu laišku“, – po komisijos sprendimo sakė V.Keršis.

Vilnietis sako esąs pirmas asmuo, kuriam nutraukta administracinė byla dėl įvykių Garliavoje.

„Aš manau, kad spaudžia prokuratūra visus, kurie ten buvo, nubausti. Garliavos nuovada, žinoma, atlieka savo darbą. Bet iš esmės taip daromas spaudimas žmonės, kad juos išstumtų iš tos gatvės, nes žmonių gatvėje prie Kedžių namų dar yra ir dar bus“, – svarstė Garliavos įvykių dalyvis.

Priminus prieš komisijos posėdį pasakytus žodžius, kad skųs bet kokį sprendimą, vilnietis tik nusišypsojo: „Dabar manau, kad šio sprendimo kol kas tikrai neskųsiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius