Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 07

Pastatų savininkai ir prižiūrėtojai dar kartą raginami pašalinti varveklius

Kauno miesto savivaldybės administracija dar kartą prašo pastatų savininkų ir prižiūrėtojų saugiai pašalinti pavojų keliančius varveklius.
Varvekliai - pastatų savininkų galvos skausmas
Varvekliai – pastatų savininkų galvos skausmas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Bauda Varveklis

 Dienos metu, šildant saulei, ant pastatų susikaupęs sniegas pradeda tirpti, o vakarėjant bei naktį temperatūra krenta iki minusinės žymos. Todėl ant pastatų kraštų susidaro didžiuliai varvekliai. Per kelias dienas varvekliai padidėja ir, neatlaikydami savo svorio, krenta žemyn. Pavojų aplinkiniams keliančių varveklių Kaune pastaruoju metu ženkliai padaugėjo, todėl miesto valdžia dar kartą ragina pastatų savininkus pašalinti varveklius ir ledo sankaupas stogo pakraščiuose, o, esant reikalui, pavojingas zonas aptverti signalinėmis juostomis.

Kauno miesto savivaldybė primena, kad už varveklių pašalinimą atsakingi patys pastatų savininkai, naudotojai, pastatus administruojančios įmonės, o ne savivaldybė. Įvykus nelaimei, gali būti taikomos administracinės priemonės atsakingiems asmenims.

Savivaldybės pastatus apžiūri kasdien

Šią savaitę savivaldybė išsiuntė paraginimą visoms pavaldžioms švietimo ir kultūros įstaigoms pašalinti varveklius ir sniegą nuo stogų.

Kauno miesto savivaldybė primena, kad už varveklių pašalinimą atsakingi patys pastatų savininkai, naudotojai, pastatus administruojančios įmonės, o ne savivaldybė. Įvykus nelaimei, gali būti taikomos administracinės priemonės atsakingiems asmenims.

Tokiais atvejais, kai įstaigų darbuotojai patys negali nuvalyti stogų, šiuos darbus gali atlikti savivaldybės pasamdyta įmonė. Tačiau rangovai pasitelkiami tik kritiniais atvejais.

Savivaldybės duomenimis, šią savaitę rangovai stogus tvarko ir varveklius šalina šiose Kauno miesto kultūros ir švietimo įstaigose: tvarkomas berniukų ir jaunuolių choro „Varpelis“ pastato stogas (nuo avarinės padėties šiferio stogo valomas sniegas, ledas bei šalinami varvekliai), J.Jablonskio gimnazijoje, Senamiesčio pagrindinėje mokykloje, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijoje tvarkomi stogai, valomas sniegas nuo Kauno miesto muziejaus M.Valančiaus gatvėje.

Primenama, kad savivaldybės administracijai priklausančius pastatus eksploatuoja ir prižiūri Bendrasis skyrius. Stogų priežiūrą žiemos metu atlieka Administracinių pastatų priežiūros poskyris. Šio poskyrio specialistas kiekvieną rytą apžiūri pastatų stogus. Pastebėjus pavojų keliančius varveklius teritorija aptveriama, kol saugiai pašalinami varvekliai, jei reikia – nukasamas sniegas. Šiuos darbus atlieka Bendrojo skyriaus darbininkai. Ne darbo ir švenčių dienomis atsakingi skyriaus darbuotojai apžiūri pastatus ir, jei reikia, aptveria pavojingas zonas.

Tiesa, kai kuriems darbams vien savų darbininkų neužteko: dėl sudėtingos konstrukcijos kai kur valdininkai patys negalėjo nuvalyti stogų ir pašalinti varveklių, todėl kreipėsi pagalbos į Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybą. Iš ugniagesių buvo pasiskolinta speciali technika, kurios dėka saugiai buvo likviduoti varvekliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius