Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 26

Pataisytą Nepilnamečių apsaugos įstatymą „Amnesty International“ vis tiek vadina homofobišku

Tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“ teigia, kad kovo 1 dieną įsigaliosiantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymas diskriminuoja homoseksualius žmones, nors po tarptautinės kritikos jame nebeliko nuostatų, draudžiančių „propaguoti“ homoseksualius santykius.
Penktadienio vidurdienį šalia Prezidentūros keliasdešimt jaunuolių su Lietuvos ir gėjų vėliavomis piketavo prieš Seimo priimtą naują Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.
Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas aistras kursto jau ne vieną mėnesį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Organizacija diskriminacinėmis vadina įstatymo nuostatas, kad nepilnamečiams neigiamą poveikį daro tokia informacija, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

„Amnesty International“ vertinimu, pagal įstatymą būtų uždrausta informacija apie tos pačios lyties asmenų partnerystę ar santuoką.

„Lietuvos valdžia neturi įgyvendinti įstatymo, kuris diskriminuoja gėjus ir lesbietes ir varžo jų išraiškos laisvę“, – pranešime spaudai cituojamas organizacijos ekspertas Johnas Dalhuisenas.

Organizacijos vertinimu, dėl įstatymo kiltų cenzūros ir finansinių nuobaudų pavojus žmonėms, kurie pasisako už homoseksualų teises.

Po žmogaus teisių gynėjų kritikos Seimas priėmė pataisas, pagal kurias neliko normos, ribojusios informaciją, kuria „propaguojanti homoseksualūs, biseksualūs bei poligaminiai santykiai“, o vietoj jos numatyta, kad nepilnamečiams draudžiama skleisti informaciją, kuria skatinami lytiniai santykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius