Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 22

Patirtis su draudimo bendrove: kompensuoti pasiūlė piniginės vertę

Daugiau nei dešimtmetį savo turtą ir gyvybę draudžianti jonavietė Jurgita sako, jog pasibaigus draudimo sutartims gerokai pagalvos, ar verta jas pratęsti. Moteris apdraudusi savo turtą, gyvybę, automobilį, taip pat - kaupiamuoju draudimu.
Piniginė
Piniginė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Jonava

„Aš net ir pati negalėčiau tiksliai pasakyti, kiek kas mėnesį moku draudimo bendrovei, mat bankas tiesiog nuskaičiuoja pinigus nuo mano sąskaitos“, – sakė Jurgita.

Neseniai bendrovės „Lietuvos draudimas“ draudėja jonavietei pasiūlė dar vieną draudimo rūšį – draudimą nuo vagysčių gatvėje. „Kadangi aš esu jų klientė, todėl man šis naujasis draudimas kainuotų pigiau – tiesiog jis būtų įskaičiuotas į bendrą draudimo paketą. Sutikau“, – pasakojo moteris.

Maždaug prieš tris savaitės viešint Marijampolėje moterį apvogė. Vaikštinėjant miesto šventės mugėje jai iš rankinės ištraukė piniginę.

Jurgita apie įvykį pranešė policijai. Piniginėje buvo apie šimtas eurų, tačiau labiausiai buvo gaila dingusių dokumentų – asmens tapatybės kortelės, bankų kortelių, vairuotojo pažymėjimo.

„Žinoma, kad viską pasidaryti iš naujo visų pirma užtrunka laiko, taip pat tai kainuoja“, – sakė moteris. Grįžusi į Jonavą Jurgita kreipėsi į savo draudėją. Įvertinusi situaciją specialistė pranešė, jog „Lietuvos draudimas“ gali kompensuoti tik pačios piniginės vertę. Ir nieko daugiau – nei dėl pinigų, nei dėl dokumentų vagystės draudimo išmokos nebus.

„Tada man pasidarė juokinga. Žinoma, galėjau meluoti, kad ji – vardinė ir labai brangi. Tačiau tiesiog numojau ranka“, – pasakojo jonavietė.

Moteris prisiminė ir dar kiek seniau nei prieš metus nutikusią istoriją. Taip pat bendrovėje „Lietuvos draudimas“ ji buvo apdraudusi namus nuo įvairių nelaimių.

„Gyvenu paskutiniame namo aukšte, tad natūralu, jog manęs, įvykus nelaimei, negali užlieti kaimynai.

Tačiau taip nutiko, jog prakiuro daugiabučio stogas, ir lietus sugadino mano buto sienas. Tada taip pat kreipiausi į bendrovę „Lietuvos draudimas“. Išmokos negavau, nes daugiabučio stogas nebuvo draustas – galbūt tiksliai nepamenu to teiginio, kuris man buvo pasakytas, tačiau mintis būtent tokia: stogas nedraustas.

Tada dar bandžiau aiškinti, kad aš ir neprašau sumokėti už stogo remontą, tik – už sulietas savo buto sienas, tačiau kompensacijos negavau“, – pasakojo Jurgita.

Moteris sako, jog visi, kurie pasirašo draudimo sutartis, turėtų jas labai atidžiai skaityti.

„Sutartys – toks dalykas, jos surašytos labai profesionaliai ir teisiškai, o iki galo neįsigilinęs, ką draudi ir už ką moki įmokas, vėliau gali likti be išmokų. Tačiau aš pati svarstau galimybę sutarčių, kai jos baigsis, nepratęsti.

Jūs raskit kvailį, kuris draudimo bendrovei mokėtų įmokas dėl vagysčių gatvėje žinodamas, jog jam bus sumokėta tik piniginės vertė? O juk piniginių vagystės ir yra populiariausios tarp kišenvagių “, – teigė moteris.

Audronė Vaitkevičiūtė, „Lietuvos draudimo“ Būsto draudimo portfelio valdytoja: „Koks turtas ir kokiomis sąlygomis bus apdraustas, priklauso nuo draudiko ir draudėjo susitarimo. „Lietuvos draudimas“ siūlo tris būsto draudimo variantus – minimalų, standartinį ir maksimalų, kiekvienas klientas pasirenka sau priimtiną draudimo apsaugą. Draudikas, sudarydamas draudimo sutartį, neapdraudžia kliento „nuo visko“, tačiau prisiimą riziką pagal tai, kas yra nurodyta draudimo taisyklėse, draudimo sutartyje (polise) ir jos prieduose. Nuo pasirinkto draudimo varianto priklauso ir draudimo įmoka, ir atitinkamai įvykiai, kurie bus laikomi draudžiamaisiais.

Pvz., ar apdraustas vandens prasiskverbimas pro pastato konstrukcijas, ar apdraustos vertybės (pinigai ir pan). Vertybėmis laikomi grynieji pinigai ir dokumentai, kuriuos galima atkurti pagal registrus (pasas, ID kortelė, teisės, bankines kortelės). Plačiausią apsaugą garantuoja maksimalus draudimo variantas, o minimalus variantas padengia tik pagrindines rizikas. Priklausomai nuo draudimo varianto, kurį pasirinko klientas, yra kompensuojama namuose laikytų ar gatvėje per apiplėšimą prarastų grynųjų pinigų suma. Dokumentų atkūrimo nuostoliai yra kompensuojami pasirinkus maksimalų draudimo variantą. Taip pat reikėtų paminėti, jog draudimas atlygina nuostolius nuo tokių rizikų kaip vagystė, gaisras, užpylimai, gamtos jėgos, tačiau nekompensuoja, jei daiktai pametami, paliekami ar kur nors pamirštami“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius