Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

Patvirtintos požeminės stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje koncesijos konkurso sąlygos

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos, techninės priežiūros ir eksploatavimo koncesijos suteikimo konkurso sąlygas ir pagrindines koncesijos sutarties sąlygas.

„Manau, kad dabar yra geriausias laikas šio projekto įgyvendinimui. Didelė konkurencija tarp norinčių statyti požeminę aikštelę ir ją eksploatuoti turėtų maksimaliai sumažinti koncesijos mokestį,“ – sakė Kauno miesto meras.

Numatyta, kad koncesijos konkursas susidės iš šių etapų: konkurso ir jo sąlygų paskelbimas, konkurso dalyvių išankstinė atranka, išsamių įpareigojančių pasiūlymų pateikimas, išsamių įpareigojančių pasiūlymų vertinimas, derybos ir koncesijos sutarties sudarymas.


Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius įpareigotas organizuoti šio koncesijos suteikimo konkurso vykdymą.

Požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos, techninės priežiūros ir eksploatavimo koncesijos suteikimo konkurso sąlygas ir koncesijos sutarties sąlygas su priedais parengė VšĮ „NPR“.

Koncesijos suteikimo konkurso sąlygose pateiktas koncesijos sutarties dalykas ir koncesijos objekto apibūdinimas, pagrindinių koncesijos sutarties sąlygų apibūdinimas. Sąlygose nurodyta, kad koncesininkas savo lėšomis privalės suprojektuoti, pastatyti ir eksploatuoti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę Vienybės aikštėje (požeminėje jos dalyje) bei sutvarkyti Vienybės aikštės atžeminę dalį – statybvietę. Sąlygose numatyta, kokią riziką prisiima koncesininkas ir kad jis turės atlikti būtinas investicijas į požeminę stovėjimo aikštelę bei Vienybės aikštės rekonstrukciją.

Koncesininko projektuojama ir statoma požeminė automobilių stovėjimo aikštelė turės būti ne mažiau, kaip dviejų aukštų ir ne mažiau kaip 750.

Konkurso sąlygose nurodyti konkurso dalyvių kvalifikaciniai reikalavimai bei juos patvirtinantys dokumentai, kurie turi būti pateikti. Konkurso sąlygose taip pat nurodomi atvejai, kuriais pasiūlymai gali būti laikomi neatitinkančiais konkurso sąlygų reikalavimų ir atmetami.

Koncesijos sutarties sąlygose pateikiamos pagrindinės sąvokos, apibūdinamas sutarties dalykas, ūkinė veikla. Detaliai nurodomos visos šalių teisės ir pareigos, atsakomybė, aiškiai nurodomas koncesininko ir suteikiančiosios institucijos rizikos, susijusios su koncesijos sutartyje nustatytais šalių įsipareigojimais, pasidalijimas. Nurodomas sutarties galiojimo laikotarpis, sutarties nutraukimo sąlygos ir tvarka, sutarties keitimas, sutarties vykdymo sustabdymas ir kt. Taip pat numatyta, kaip sprendžiami iš šios sutarties tarp šalių kilę ginčai. Sutartyje nustatytas koncesijos mokestis. Nurodytas reikalavimas pateikti sutartinių įsipareigojimų užtikrinimą, reikalavimas, kad koncesininkas sudarytų su koncesijos sutarties įgyvendinimu susijusias draudimo sutartis. Taip pat Koncesijos sutartyje yra nuostatos dėl nenugalimos jėgos ir kt. Koncesijos sutarties prieduose pateikiamas būtinų investicijų sąrašas bei techninės specifikacijos, žemės sklypo planas ir sklypo detalusis planas, servitutai ir daiktinės teisės, juridiniai faktai, kadastro žymos bei koncesijos mokesčio indeksavimo metodika.

Pagal parengtas Koncesijos suteikimo konkurso sąlygas bus vertinami neatmesti, pagal konkurso sąlygose nustatytus reikalavimus parengti, išankstinės atrankos kriterijus atitinkančių konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai. Pasiūlymai bus vertinami pagal mažiausio koncesijos mokesčio kriterijų. Konkurso sąlygos parengtos taip, kad maksimaliai užtikrintų atrinktas pajėgiausias ir kartu priimtinausias koncesijos mokestį pasiūlęs konkurso dalyvis.

Už konkurso dokumentų atitikimą Lietuvos Respublikos koncesijų ir kitų teisės aktų reikalavimams atsakinga VšĮ „NPR“. Koncesijos suteikimo konkurso sąlygų ir pagrindines koncesijos sutarties sąlygų teisėtumą tikrino „Nordia Baublys & Partners“ advokatų profesinė
bendrija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius