Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Pavasario palydose – nuo E.Presley iki vaikiškų apkabinimų

Spalvingame paskutiniame pavasario pasispardyme „Švyturio menų doke“ – seno gero rekonerolo vakarėlis su Latvijos Elviu Presliu – Pete Anderson ir nemokami, vaikiškai nuoširdūs apkabinimai visiems, kuriems to reikia.
Penktadienį Klaipėdoje koncertuos latvis Pete Andersen, tituluojamas net Elviu Presliu.
Penktadienį Klaipėdoje koncertuos latvis Pete Andersen, tituluojamas net Elviu Presliu.

Prisijungdamas prie Klaipėdai dedikuoto projekto „Dalelė Klaipėdos krašto“, penktadienį, 23 val. „Švyturio menų dokas“ kviečia visus į naujo alaus „Memel Brau“ krikštynų vakarėlį.

Šventinio koncerto vairas patikėtas nenuginčijamam 50–ųjų amerikietiškojo „rock’n’roll“ karaliui Latvijoje – Pete Anderson. Gyva legenda ar vaikščiojančia amerikietiškos muzikos enciklopedija vadinamas dainininkas buvo bene pirmasis tikras rokeris sovietinės santvarkos metais ir iki šiol yra vienintelis atlikėjas iš Latvijos bei visos buvusios Sovietų Sąjungos, kurio vardas puikuojasi „Rockabilly Hall Of Fame”, atiduodančioje pagarbą atlikėjams, padėjusiems kurti rock’n’roll muziką.

Specialiai šiai nakčiai industrinio šarmo nepraradusios, tačiau menininkų rankų jau sušildytos „Švyturio menų doko“ erdvės dar kartą pakeis savo veidą ir bus pritaikytos istorinės projekcijos tematikai.

Scenografijos, šviesos ir kitais technologiniais sprendimais į nekasdieniškas „Švyturio menų doko“ erdves persikels dalelė Klaipėdos dvasios, kviesdama gyventojus iš naujo tyrinėti ne tik savo miesto istoriją, bet ir doką.

Apkabinimų rytas

Sekmadienio vidurdienį „Švyturio menų doke“ karaliaus vaikystė ir pirmasis renginys mažiesiems.

Uostamiesčio menininkų grupė „Žuvies Akis“ pristato šokio spektaklį vaikams – „Apkabinsiu tave“.

Kaip gyventi, jei neturiu rankų? Kaip užauginti rankytes, kad galėčiau apkabinti tave? Kaip išmokyti jas žaisti, glostyti, laikyti, pagauti ir paleisti? Kaip paliesti pasaulį, įsikibti į mamą ir žengti pirmyn?

Kaip sunku būti mažam milžinų pasaulyje. Ir kaip gerai, kad turiu didelę svajonę, kurią galiu svajoti, spalvinti visokiom spalvom. Vieną dieną ji ima ir išsipildo.

„Apkabinsiu tave“ – valanda su šokio teatru ne tik jaunesniojo amžiaus vaikams, bet ir kiekvienam, kam svarbu būti apkabintam.

Choreografiją paruošė Dovilė Binkauskaitė; scenografija ir kostiumai – Artūro Šimonio; muzika – Jurgitos Mieželytės; video animacija –Dovydo Augaičio; šoks Agnija Šeiko, Inga Kuznecova, Artūras Ženčius, Adomas Čepla.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius