-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 02 05

Paveldosaugininkų balsas į dangų neina, Linas Karalius toliau įrenginėja kavinę

„To Lietuvoje dar nebuvo. Linas Karalius važiuoja kaip buldozeris“, – jau trečią savaitę dejuoja paveldosaugininkai. Jie tikina, kad kavinę įrenginėjantis buvęs Seimo narys kelia grėsmę Vilniaus gynybinės sienos vartų liekanoms.
Linas Karalius
Linas Karalius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Statybos inspektoriai prieš savaitę nutarė skubiai stabdyti L.Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės vykdomus darbus būsimojoje vegetariškų patiekalų kavinėje „Shiva Chill Bar“, rašo lrytas.lt.

Jų pagalbos paprašę paveldosaugininkai įsitikino, kad toje vietoje po žeme esančioms miesto gynybinės sienos vartų liekanoms iškilo realus pavojus. Sostinėje esančios Klaipėdos gatvės gyventojai pranešė, kad rūsiuose kažkas griaunama, tačiau specialistai į vidų pakliūti negali. Statybų ar rekonstrukcijos projekto nėra – taigi jie nežino, kas ten vyksta.

„Paprašėme stipresniųjų pagalbos“, – džiaugėsi Kultūros paveldo departamento Vilniaus padalinio vadovas Vitas Karčiauskas, pasirūpinęs valstybės saugomu objektu. Tačiau ir statybos inspektorei Jolantai Lakštauskienei nepavyko pakliūti į remontuojamas vegetarų kavinės patalpas.

Dvi dienas iš eilės G.Gurevičiūtės interesams atstovaujantis L.Karalius informuodavo pareigūnę, kad neužsiveda jo automobilis, tad sutartu laiku jie atvykti negalėsią. Pati nuėjusi į statybų vietą J.Lakštauskienė rado užrakintas patalpas ir į jas nepateko.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius