Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26

Pedagogikos institutą planuojama įkurti dar šią žiemą

Pedagogikos institutas, kuris vertintų mokyklų ugdymo programas, turėtų būti įsteigtas dar šią žiemą, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.
Studentai iš Lenkijos ir Lietuvos ieškojo bendros perspektyvos 2012 spalio 25-28 d. Vilniuje vykusioje Lenkijos-Lietuvos akademijoje
Studentai / Armo Rudaičio nuotr.
Temos: 1 Dainius Pavalkis

„Turime atskirus segmentus – matematikus, fizikus, lituanistus, kurie kiekvienas galvoja, kad reikia akcentuotis būtent į tą discipliną. Tai natūralu, tai turėtų būti visų savo darbą mylinčių mokytojų interesas. Bet tokio centro, kuris pasakytų, kas išeina toje galvoje viską sudėjus, kaip tai koreliuoja su testais ir egzaminais, neturime. Tokia institucija gerinant kokybę yra būtina“, – antradienį žurnalistams sakė D.Pavalkis.

Anot jo, naujai steigiama institucija būtų kuriama Ugdymo plėtotės centro pagrindu, ji neturėtų pareikalauti papildomo finansavimo, nes būtų perskirstytas finansavimas tarp kitų institucijų.

„Jis (institutas – BNS) galėtų būti įsteigtas arba iki Naujųjų, arba tuoj po Naujųjų metų“, – sakė D.Pavalkis.

Ministras taip pat užsiminė, jog Pedagogikos institutui greičiausiai bus pavesta rūpintis ir vadovėlių leidybos priežiūra, nes šiuo metu situacija esą nėra tinkamai kontroliuojama.

„Iki šiol vadovėlį kas norėjo, tas rašė: rado du recenzentus su laipsniais ir patirtimi, ir tas vadovėlis iškeliavo į rinką. Pavyzdžiui, istorijos vadovėlių turime kokį 70, matematikos, jei neklystu, – per 20. Tai įneša painiavos: neaišku, pagal ką mokyklos renkasi vadovėlius, nes visi jie lyg ir yra recenzuoti, tinkami mokyklose (...). Kokybės prasme vadovėlių kontrolė turi būti stipresnė, ir ne vienas ar du susitarę recenzentai turėtų jį recenzuoti, bet galbūt tas Pedagogikos institutas“, – sakė D.Pavalkis.

Įdėjai atkurti anksčiau veikusį Pedagogikos institutą viešą pritarimą neseniai išreiškė Lietuvos edukologijos universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius