Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 14

Penktadienį Kauno meru tapo VDU studentas

Penktadienį Kaune švenčiama jau tradicine tapusi Tarptautinė Studentų diena (TSD), kurios proga gabiausi studentai vienai dienai pakeičia aukščiausių miesto, universitetų ir įmonių vadovų kėdes. Ankstų penktadienio rytą Kauno meras Andrius Kupčinskas savo darbo vietą perdavė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentui Gediminui Valaičiui.
Gediminas Valaitis
Gediminas Valaitis / Tarptautinės Studentų dienos nuotr.

VDU universitete, trečiame kurse marketingo bakalauro studijas kremtančio studento G. Valaičio šios dienos darbotvarkė labai įtempa. Nuo pat ryto laukė susitikimas su miesto meru A. Kupčinsku, kuris pristatė naująjį vadovą vicemerams, ministrams ir kitiems patarėjams, kurie padės visos darbo dieno metu.

Vėliau vyko šie posėdžiai: akademinės tarybos, kultūros ir turizmo plėtros bei kūno kultūros ir sporto, susitikimas su tranpsorto ir eismo organizavimo skyriumi bei urbanistikos ir architektūros skyriumi. Šių posėdžių metu buvo kelti klausimai, kurie pačio meru akimis žvelgiant yra patys aktualiausi bei svarbiausi Kauno studentams, kad jų gyvenimas taptų dar lengvesnis bei paprastesnis.

,,Viešasis transportas – tai skaudžiausias klausimas studentams. Naktinių troleibusų maršrutai turi tapti dažnesni, atsirasti naujų krypčių. Gerinamas susisiekimas su užmiestyje gyvenančiais studentais. Svarbus klausimas – bendro naudojimo erdvės, skirtos Kauno miesto jaunimui. Mieste turime nuostabų Panemunės parką – galimybė jaunimui sportuoti bei aktyviai leisti laisvalaikį, kuris yra apleistas. Dar vienas aspektas – Kauno jaunimo užimtumo namai. Erdvė studentams mokytis, bendrauti su bendraminčiais, rengti NVO susirinkimus, pavalgyti, pasportuoti ar tiesiog linksmai praleisti laiką kultūrinėse erdvėse, o ne ,,šlifuojant“ gatves“, – sakė naujasis studentiškasis meras G. Valaitis.

Kaune jau ne vienerius gyvuojanti tradicija Tarptautinės studentų dienos proga užleisti vadovų postus, šiemet ir vėl suteikė studentams galimybę vienai dienai pakeisti ir įmonių vadovus net šešiose Kauno įmonėse.

Kaune įsikūrusiame „McDonald‘s“ restorane penktadienį ISM Vadybos ir Ekonomikos Universiteto trečio kurso studentei Ugnei Latožaitei teko proga išbandyti direktorės kėdę. „Įmonėje galėjau pamatyti verslą iš arti, susipažinau su Lietuvos rinka, galėjau imtis realių veiksmų kuriant įmonės strategiją, tai neįkainojama patirtis mano gyvenime“, – teigė studentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius