Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 29

Pensininkai nori rengti referendumą dėl galimybės piliečiams paleisti Seimą

Prieš dvejus metus įsteigta Pensininkų partija siekia surengti referendumą, kuriuo siūlo leisti numatyti galimybę tautai pačiai atšaukti Seimą, taip pat mažinti parašų, reikalingų surengti referendumui, skaičių.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kaip BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, kitą savaitę jis susitinka su Pensininkų partijos aktyvistais, kurie siūlo rengti referendumą dėl Konstitucijos pataisų.

Pensininkų partijos siūloma viena pataisų keistų pačius referendumo organizavimo principus – kad jam rengti reikėtų ne 300 tūkst. piliečių parašų, kaip yra dabar, o 100 tūkst. Taip pat pensininkai išsakė norą numatyti galimybę tautai referendumu paleisti Seimą.

Kad būtų rengiamas referendumas, piliečių referendumo iniciatyvinė grupė per tris mėnesius turi surinkti 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių parašų.

Siūlymai mažinti parašų skaičių bei numatyti galimybę paleisti Seimą – ne nauji. Praėjusiais metais iniciatyvinė grupė rinko parašus referendumui dėl Ignalinos veiklos pratęsimo, taip pat ir Konstitucijos pataisų dėl Seimo paleidimo. Tąkart iniciatoriai surinko tik šeštadalį reikalingų referendumui parašų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius