Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05

Per 10 mėnesių Vilniuje – daugiau nei 37 tūkstančiai prašymų socialinei pašalpai

Nuo šių metų sausio iki spalio Vilniaus miesto savivaldybė iš gyventojų iš viso priėmė daugiau nei 37 tūkst. prašymų socialinei pašalpai gauti. Vadovaujantis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nuostatomis, išnagrinėjus pateiktus prašymus, 6 tūkst. besikreipusiųjų (16,2 proc.) prašymai neatitiko įstatymo sąlygų ir jie buvo atmesti.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

„Savivaldybėje įdiegtas pasitikėjimo telefonu numeris 211 20 40, kuriuo galima anonimiškai pranešti apie piktnaudžiavimą pinigine socialine parama, pvz., apie nelegalų darbą, nelegalias pajamas, nuslėptas vaiko išlaikymui skirtas lėšas, alkoholio, psichotropinių, narkotinių medžiagų vartojimą ar platinimą, taip pat ir apie socialinės paramos reikalingus žmones, bet nesikreipiančius dėl jos. Pažymime, kad Vilniaus miesto savivaldybė ir toliau sieks, kad piniginė socialinė parama Vilniaus miesto gyventojams būtų teikiama tikslingai ir tada, kai jos labiausiai reikia“, – sakė Vilniaus savivaldybės Socialinių pašalpų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė.

Socialinių išmokų skyrius iš nelegalaus darbo kontrolę ir prevenciją vykdančių institucijų gavo informaciją apie 248 asmenis, galimai pažeidusius piniginės socialinės paramos skyrimo tvarką – vykdė nelegalią veiklą, nuslėpė pajamas, taip pat skyrius, patikrinęs daugiau nei 390 socialinių pašalpų gavėjų gyvenimo sąlygas, 525 asmenims neskyrė socialinių pašalpų.

Savivaldybė nuolat skatina socialinių pašalpų gavėjus prisidėti prie bendruomenės gerovės kūrimo – nuo 2013 m. birželio visuomenei naudingai veiklai atlikti pasitelkta daugiau nei 250 asmenų, iš jų apie 20 proc. asmenų visuomenei naudingos veiklos neatliko, todėl piniginė socialinė parama jiems nebeteikiama.

Nuo 2014 metų sausio 1 dienos savivaldybė socialinės pašalpų skyrimo funkcijas vykdys savarankiškai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius